Luini/ Penninga strijden om brons in Itapema

VoV, 17-04-2022. 19:34 uur. Het is Leon Luini en Ruben Penninga niet gelukt om de finale van het FIVB Pro Tour toernooi in Itapema te halen. In de halve finale werd met 0-2 van het Braziliaanse duo George/ Andre verloren. Het was een nipte nederlaag met twee keer 19-21. Het BTN-duo gaat nu voor brons.

Het was in de eerste set een gelijk opgaande strijd, waarin de Nederlanders een 3-5 achterstand bij 7-7 hadden weggewerkt, maar na een overpass-kill van Braziliƫ voor 7-9 weer in de achtervolging moesten. Bij 14-14, na twee punten van Ruben Penninga, stond het weer gelijk. Bij 15-18 ging Nederland de time out in, dat voorbeeld volgde Braziliƫ op 18-19, nadat Leon Luini een rake klap uitdeelde en Ruben Penninga blokkerend scoorde. Op de side out ging het naar 19-20, een blokpunt van George besliste de set.

In de tweede doorgang scoorde Ruben Penninga vijf keer achter elkaar, met o.a. twee prima blokpunten, waarmee de 2-3 achterstand werd veranderd in een 7-4 voorsprong. Braziliƫ nam de time out op bij die tussenstand en knokte zich naar een 10-11 voorsprong bij de technische time out en de derde veldwissel. De thuisploeg bleef gering voordeel houden (13-15, 15-17), maar was dat mogelijk beslissende verschil bij 17-17 kwijt. Tot 19-19 kon het alle kanten op, zat een derde set erin. Maar een Nederlandse foutserve en een Braziliaans blokpunt beslisten daarna de strijd met 19-21 en 0-2.

Vanavond volgt dan de strijd om het brons, daarover morgen meer.