Luzern: Kwartfinale Brouwer-Meeuwsen

LuzernMeeuwsen

Bij het Luzern Open zijn Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen doorgedrongen tot de kwartfinales. Vanmorgen wonnen ze met 2-0 van Kristo Kollo en Rivo Vesik uit Estland. Vanmiddag om 15:30 uur wordt de kwartfinale gespeeld, de tegenstander is nog niet bekend.

Brouwer-Meeuwsen kwamen in de eerste set vlot met 7-4 achter, maar konden middels een prima serie punten die achterstand in 7-8 omzetten. Direct daarna pakten ze twee punten verschil (10-12), maar bij 13-12, na drie scores op rij van de tegenstanders, gingen ze de time out in.

Estland kwam op 15-13, Oranje vocht zich terug naar 15-16. Bij 18-18 was het weer gelijk. Een harde rake klap en een ace zetten Nederland op setpoint bij 18-20, een foutserve en een uitgeslagen aanval maakten het ongedaan (20-20). De laatste twee punten van de set waren voor Oranje. Veldwissels waren er bij 4-3, 7-7, 10-11, 15-13 en 17-18.

In de tweede set liep het vanaf het begin goed voor Brouwer – Meeuwsen. Een kill – block zette hen op 1-3, een voorsprong die via 3-5 naar 4-7 ging. Het verschil van minimaal drie punten bleven ze vasthouden, na de technische time out bouwden ze het uit naar 9-14. Daarna kwam de winst geen moment meer in gevaar.

Estland kon vanwege een drietal foutserves van Oranje nog wat puntjes mee sprokkelen, maar ze waren bij lange na niet opgewassen tegen de Nederlanders.  Via 12-17 en 13-19 werd de set met 15-21 gewonnen. Veldwissels waren er bij 3-4, 5-9, 9-12, 12-16 en 15-20.