Luzern: Kwartfinale Meppelink-van Iersel

luzernMeppelink3

Bij de Luzern Open zijn Madelein Meppelink en Marleen van Iersel via een 2-0 zege op het Zwitserse duo Nadine Zumkehr en Joana Heidrich tot de laatste acht doorgedrongen. Met een sterk optreden, waarin ze de foutenlast tot een minimum wisten te beperken, beslisten ze de wedstrijd via 16-21 en 11-21 voor zich.

In de eerste set werd er bij 3-4 voor Nederland, 7-7, 9-12, 12-16 en 15-20 van kant gewisseld. De Zwitserse dames hadden geen antwoord op de vierpunten van Nederland na 7-7. Een foutserve en een mislukte lob zetten de stand op 7-9, waarna Madelein Meppelink na twee keer een remmend blok de aanval overnam en scoorde. Time – out Zwitserland. Haar daarop volgende opslag was te moeilijk voor de tegenstander. Van Iersel sloeg hard 8-12 binnen. Na 9-13 wed het nog even weer spannend, beide Nederlandse speelsters werden achtereenvolgens afgeblokt, nadat Nadine Zumkehr attent de 10-13 had binnen geslagen. Tussenstand 12-13.

Naar de vierde veldwissel toe pakte Oranje weer drie punten op rij, het laatste punt bij 12-16 via een kill – block van Madelein Meppelink. Even ging het op de Nederlandse serve nog fout, 14-17, een bekeken plaatsbal zette de stand op 14-18. Na de vijfde veldwissels scoorde eerst Zwitserland voor zichzelf (16-20) en daarna met de opslag voor Nederland (16-21)

In de tweede set kon het als eerste geplaatste Zwitserse tweetal nog even bijblijven. Even was tot 2-3, met zevenmijlslaarzen nam Oranje daarna afstand. Naar 2-6 en 5-11, een ace van Nederland. Op 9-14 was er helemaal geen houden meer aan en marcheerden Meppelink van Iersel in ferme pas naar een 9-19 voorsprong. Het werd 11-21, afgetekend en dik verdiend. Veldwissels waren er bij 2-5, 5-9, 8-13 en 9-19.

Bij het online gaan van dit artikel was de tegenstander in de kwartfinale nog niet bekend.