Vizier op volleybal

 

Lycurgus begonnen aan beredruk seizoen

VoV, 06-09-2017. 4:05 uur. Abiant Lycurgus deed zaterdag met een oefenduel tegen Advisie / SSS uit Barneveld de aftrap voor het seizoen 2017 – 2018 voor wat betreft de lange rij van wedstrijden die er nog op het programma staan in de Nederlandse Eredivisie, de Bekercompetitie en mogelijk de Champions League, als ze de voorronden van dit Europese toernooi overleven.

In het Dagblad van het Noorden zegt trainer coach Arjen Taaij over het voor de deur staande seizoen: “Het wordt een enorm druk seizoen, we gaan mogelijk, inclusief oefenwedstrijden, totaal 57 wedstrijden spelen en dat in acht maanden tijd. Dat zijn heel veel duels in een korte periode.”

Het officiële startschot van het Nederlandse seizoen is de strijd om de Supercup tegen Seesing Personeel Orion. Kort daarna begint ook het internationale deel van deze jaargang voor de Groningers met het Champions League duel tegen KV Luboteni Feriza uit Kosovo. Voor het echter zover is moet er nog druk geoefend worden.

Het oefenprogramma na Leek ziet er als volgt uit: Vrijdag 8 september in Zuidhorn vs Volley Haasrode Leuven, zaterdag 9 september (Harkstede) en zondag 10 september (Scheemda) tegen dezelfde tegenstander. Op vrijdag 15 september in Gieten vs SVG Lüneburg en zaterdag 16 september zijn SVG Lüneburg / Orion de tegenstanders. Daarna wordt een oefenstage in Polen gepland. Daar is de ploeg van donderdag 21 september tot en met zondag 24 september.

Onder leiding van het arbitrale duo Henk Viersen (1ste) en Henk Woudstra (2de) speelde Lycurgus ‘in de provincie’ en niet in het eigen Alfa-College in Groningen. Als eerste in de oefenperiode deed Lycurgus dus Leek aan, later in de voorbereiding wordt nog vaker buiten de stad Groningen gespeeld, dit doet Lycurgus om meer binding met ‘het achterland’ te krijgen.

Ondanks de 14 – koppige selectie, waarvan 7 nieuwelingen,  was het voor trainer coach Arjen Taaij om diverse redenen nog een beetje behelpen voor wat de personele bezetting betrof. Zo was de Canadees Erik Mattson pas dit weekeinde in Nederland aangekomen, spelverdeler Carlos Mora Sabaté ontbrak nog wegens familieomstandigheden, bruiloft broer,  en een  schouderblessure bij de Bulgaar Trifon Lapkov  voorkwam zijn inzet. Verder kwamen ook Niels de Vries en Dennis Borst niet in actie, beiden zijn geblesseerd, en werd de net met Oranje van het EK teruggekeerde Auke van der Kamp nog rust gegeven.

Dat zijn al met al toch al zes niet in te zetten spelers, hetgeen de keuze voor het spelende team minder moeilijk maakte. Zo konden de nieuwelingen Frits van Gestel  (Dynamo), Hossein Ghanbari (tweede team) en  Nijeboer dus wel hun speeltijd pakken. De wedstrijd tegen Advisie / SSS werd een redelijk makkelijke 3-1 overwinning voor de Groningers.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. Dagblad van het Noorden. Foto CEV.