Lycurgus in spektakelstuk langs Orion

VoV, 26-01-2020. 9:41 uur. Het was een heerlijke avond voor SAMEN. Lycurgus. Met een 3-1 zege op Active Living Orion is de tweede plaats in de reguliere competitie zo goed als veiliggesteld. Het werd een spektakel met een zinderend scoreverloop, veel energie bij de thuisploeg en fraaie scores om de spelvreugde te onderstrepen. De setstanden in het Alfa-college Sportcentrum waren 29-27, 25-15, 29-31 en 25-17.

Coach Arjan Taaij begon met zijn vertrouwde basis. Naast Tuinstra, Mitch Perinar, Collin Mahan, Hossein Ghanbari, Dennis Borst, Steven Ottevanger en spelverdeler Stijn Held

Er gebeurde te veel om de wedstrijd even kort samen te vatten. Het belangrijkste was dat SAMEN. Lycurgus met veel energie speelde en daardoor in staat was om zowel in de eerste als derde set forse achterstanden weg te werken.

In set 1 kwam na de 3-4, 4-10, 7-13 een 10-18 achterstand op het scorebord. Bij 20-20 had Lycurgus de schade hersteld. Daarna was er bij 24-23 en 24-25 voor beide teams de kans de set te beslissen, dat deed Lycurgus echter pas op 28-27.

In de tweede set denderde Lycurgus via 16-9 en 21-13 naar een dikke 25-15 zege. Waarna de wedstrijd in de derde set opnieuw weer een hoog thrillergehalte had. De 8-16 achterstand van Lycurgus was bij 21-21 ingelopen. Op 23-24 was er setpoint voor Orion, bij 25-24, 28-27, 29-28 had Lycurgus matchpoint, die echter onbenut bleven. Na de 30-31 pakte Orion alsnog de set voor de 2-1 stand.

In de vierde doorgang maakte Lycurgus van 14-14 een 18-14 voorsprong en van 20-15 een 24-16, waarna ze met 25-17 wonnen.

In de wedstrijd was er een hoofdrol voor Mitch Perinar, wiens ouders op de tribune zaten net als de broer van Collin Mahan waren zij uit Amerika overgekomen naar Groningen. Uiteindelijk zouden veel meer spelers een belangrijke rol vervullen. Hetzij vanaf de bank, hetzij vier sets lang op het veld. Het Lycurgus collectief kwam weer bovendrijven.

gh @ Vizier op Volleybal. bron o.a. verslag door Theo Sikkema. Foto CEV.