Lycurgus laat zich verrassen door TTP (3-0)

VoV, 27-02-2022. 17:50 uur. Lycurgus verloor vanmiddag in Ede verrassend met 3-0 van het Talentteam Papendal. In een totaal niet overtuigende wedstrijd waren de setstanden 25-22, 25-23 en 25-23. Amysoft Lycurgus blijft derde in de Eredivisie en rondt de reguliere competitie volgend weekend af met thuisduels tegen RECO ZVH en Draisma Dynamo.

De setstanden waren weliswaar close, maar de ploeg van coach Arjan Taaij maakte geen moment aanspraak op setwinst. Het ontbrak aan overtuiging, energie en spelvreugde om de wedstrijd in handen te nemen. De talenten speelden fris en gingen er vol voor. Dat leverde de thuisploeg op de beslissende momenten de winnende punten op. Bij Amysoft Lycurgus kwamen vooral de aanvallers totaal niet voor in het verhaal. Joël Schneidmiller en Austin Matautia noteerden samen slechts twaalf aanvallende punten. Geoffrey van Gent was topscorer met dertien punten.

Geoffrey van Gent, Joël Schneidmiller, Austin Matautia, Luuk Hofhuis, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Tieme de Jong begonnen aan het karwei in de wetenschap dat plek drie in de reguliere competitie echt het hoogst haalbare is. Het oogde vanaf het begin plichtmatig. Er lag een deken van matheid over de spelers en dat ging er slechts bij momenten vanaf. De servedruk ontbrak en ook blokkerend was er aanvankelijk weinig succes. Behoudens een fase in de derde set liep Amysoft Lycurgus voortdurend achter de feiten aan. Het inbrengen van Bjarne Huus en Niels de Vries in de tweede set en Markus Held in de slotfase van de derde set veranderde daar weinig aan.

Het had in de derde set anders kunnen lopen, maar een 18-15 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Via Borst werd het nog 21-20, maar daarna trok het Talentteam mede dankzij twee stopfouten door naar 24-22. Schneidmiller werkte met een pipe nog een matchpoint weg, maar bij de volgende aanval sloeg Sil Meijs genadeloos toe.

Volgende week zaterdag is vanaf 16.00 uur ZVH de tegenstander en een dag later rondt Amysoft Lycurgus de reguliere competitie af in het Alfa-college Sportcentrum tegen Dynamo.

gh @ VoV, verslag van Theo Sikkema, Amysoft Lycurgus. Foto CEV.