Lycurgus op 2-0, Orion op 1-1 na 2de ronde in halve finale

VoV, 12-04-2024. 6:31 uur. Lycurgus en VC Limax, de teams die afgelopen dinsdag voor een stuntje zorgden door uit in Doetinchem en Apeldoorn te winnen hadden gisteravond thuisvoordeel en dus de mogelijkheid om daarmee op 2-0 in wedstrijden te komen. Even voor alle duidelijkheid, het is onbelangrijk of met 3-2, 3-1 of 3-0 gewonnen of verloren wordt, in de ‘best of five’ serie telt alleen de winst, onbelangrijk met hoeveel sets.

Lycurgus vs. SV Dynamo: Nova Tech Lycurgus deed goede zaken met de thuiswinst, die hen op een 2-0 voorsprong in wedstrijden zette. Via 25-22, 25-23 en een ruime 25-14 lieten ze SV Dynamo met lege handen huiswaarts vertrekken en met de druk om de derde wedstrijd in Apeldoorn aanstaande zaterdag te moeten winnen.

In de eerste sets wisselden de teams om de haverklap van koppositie zo werd 3-5 een 9-7 tussenstand, 11-14 en 14-17 werd 19-17 en vervolgens 20-21. Daarna had Lycurgus de beste eindsprint met 25-22.  Na 15-15 in de tweede set nam Lycurgus afstand naar 19-15, maar keek bij 19-20 alweer tegen een achterstand aan, waarna de 23-22 werd omgezet in 25-23 winst. In set drie walste Lycurgus over de gasten heen. Via 7-2, 15-8 en 20-14 werd de set met 25-14 en de wedstrijd met 3-0 gewonnen.

Ramon Martinez Gion (12 punten), Kyle Mccauley (11 punten) en Robin Boekhoudt (10 punten) waren voor Lycurgus de top 3 puntenmakers. De 16 om 27 foutenlast gaf Lycurgus ook veel voordeel.

VC Limax vs. Orion: Orion wist via een 2-3 zege bij VC Limax de stand in wedstrijden naar 1-1 te brengen. Setstanden 21-25, 25-27, 26-24, 26-24 en 12-15.

Orion kon de eerste set na de 16-17 tussenstand naar zich toetrekken. Via 17-22 kwamen ze met 21-25 op 0-1. De 0-2 kwam na een gelijk opgaande tweede set op  het scorebord. VC Limax kon van 22-24 nog 24-24 en 25-25 maken voordat de gasten uit Doetinchem de set met 25-27 beslisten.

Met twee nipte 26-24 setzeges trok VC Limax de stand gelijk. Orion kwam van 17-14 in de derde set terug naar 17-18, liep daarna tot 24-24 gelijk op met de thuisploeg, waarna een 0-3 setzege aan hen voorbij ging. In set vier had Orion bij 23-24 de kans om de wedstrijdwinst binnen te halen, maar ook deze keer ging de winst na een driepunter met 26-24 naar VC Limax.

Orion begon heel erg sterk aan de tiebreak (1-7), had van die marge nog 2 punten over bij 6-8 en één puntje bij 10-11. In de volgende rally’s brachten ze een beslissend verschil op de borden (10-13) dat ze ook winnend afsloten.

Bij Orion kwamen Samuli Kaislasalo en Tom Koops met in score in de dubbele cijfers met 29 en 23 punten. Bij VC Limax waren dat maar liefst vijf spelers. Kian Macnack (18), Leon Meijer (16), Rob Bontje (12), Tobias Kjaer (11) en Sil Meijs (10) scoorden de tussen haakjes staande aantallen.

Orion had met 53 om 62 aanvallend de betere score, VC Limax maakte dat met 25 om 15 punten voor blok en aces ongedaan. De foutenlast  ,die de tegenpartij een punt opleverde, bedroeg 38 om 32 punten.

Aanstaande zaterdag staat de volgende ontmoeting gepland met dan thuisvoordeel voor Orion.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto website Lycurgus.