Vizier op volleybal

 

Lycurgus: Scheper blijft / Nijeboer is terug

VoV, 25-06-2019. 5:41 uur.  Sander Scheper heeft zijn contract met een jaar verlengd. De middenaanvaller is al sinds de zomer van 2015 bij Abiant Lycurgus en gaat aan zijn vijfde seizoen beginnen in Groningen.

In de zomer van 2015 kwam Scheper samen met Auke van de Kamp en Sam Gortzak over van het Talentteam Papendal. Gortzak gaat ook aan zijn vijfde seizoen beginnen en als bekend vertrekt van de Kamp naar Achel in België.

In die vier jaar pakte de 24-jarige Scheper acht prijzen. Drie landstitels, één keer de beker en vier keer de Supercup. ‘Ik ben blij dat ik weer een jaar alles uit mezelf kan halen voor het behalen van teamdoelen en persoonlijke ambities.’

Scheper is een voorbeeld van de mogelijkheden in Groningen op het gebied van topsport en studiefaciliteiten. In juli hoopt Scheper zijn bachelor natuurkunde aan de Rijksuniversiteit binnen te hebben en de Drent heeft zich al ingeschreven voor de Master Energy & Environmental Sciences. Studeren combineert hij al vier jaar met het topsport volleybalprogramma onder leiding van coach Arjan Taaij.

Daan Nijeboer speelt komend seizoen  weer bij Abiant Lycurgus. De libero speelde het afgelopen seizoen voor het Talentteam Papendal. Met Nijeboer erbij bestaat de selectie voor komend seizoen op dit moment uit twaalf spelers. Het streven is om in ieder geval nog een passer loper te contracteren.

Nijeboer moet de concurrentie aangaan met Steven Ottevanger. De 19-jarige Nijeboer is geboren in Garnwerd. De libero verbleef op jonge leeftijd al een jaar met zijn ouders in Canada en sinds zijn tiende is Lageland zijn woonplaats.

Via Doles in Harkstede, de jongens-A van Lycurgus, een jaar Heren 4 en twee jaar Heren 2 en al een seizoen in de eerste selectie keert Nijeboer nu terug. ‘Na een succesvol Europees kampioenschap onder 20 jaar (een vierde plaats, red) en een leerzaam jaar bij het Talentteam, waar ik veel minuten heb kunnen maken in de Eredivisie, zet ik denk ik een goede stap door terug te gaan naar Abiant Lycurgus.’

‘Het is mooi dat een bij ons opgeleide speler na zijn periode bij het Talentteam terugkomt’, geeft coach Arjan Taaij aan. ‘Daan is een jonge talentvolle Groninger volleyballer, die de concurrentie met Steven vol aan kan gaan.’

De selectie voor het nieuwe seizoen tot nu bestaat uit:

  •  Diagonaal: Mitch Perinar, Geoffrey van Gent
  •  Passer lopers: Frits van Gestel, Erik van der Schaaf en Collin Mahan
  •  Middenaanval: Dennis Borst, Hossein Ghanbari en Sander Scheper
  •  Spelverdelers: Stijn Held en Sam Gortzak
  •  Libero: Steven Ottevanger en Daan Nijeboer

gh @ VoV, bron website Abiant Lycurgus, Door Theo Sikkema