Lycurgus scherp, Dynamo wint nipt

VoV, 05-11-2017. 8:38 uur. In de Eredivisie bij de mannen waren er een aantal uitslagen die geen verwondering wekten en in een vlotte zege zonder setverlies eindigden.  maar was er in ieder geval één, waarnaar twee keer gekeken werd om de uitslag tot de lezer te laten doordringen, met name na het zien van de eerste twee setstanden. Daarover verderop meer. En de Talentenploeg boekte in het kelderduel met VVP een tiebreakzege.

Koploper Abiant Lycurgus leverde tegen SV Land Taurus een messcherpe generale af met het oog op de Champions League wedstrijd van volgende week tegen Noliko Maaseik.  In het Alfa-college Sportcentrum werd de nummer vier in precies een uurtje eenvoudig met 3-0 aan de kant gezet via 25-16, 25-17 en 25-16.  Auke van de Kamp was aanvallend de beste man bij de thuisploeg met een aanvalspercentage van 67 procent.  Ook Stijn van Schie wist zich met 18 punten, 60% aanvallende score,  in positieve zin te onderscheiden. Van de Kamp benutte het derde matchpoint met een fraaie diagonaal geslagen aanval.

De eerste set verliep makkelijk voor Abiant Lycurgus, de ploeg kwam geen enkel moment in de problemen.  In de tweede set kwamen de Groningers vlot ruim voor (14-9) maar zagen dat verschil bij 18-16 tot twee puntjes slinken. Frits van Gestel kwam voor Lapkov. Na deze wissel wist Abiant Lycurgus zich te herpakken en werd de set uiteindelijk alsnog gewonnen. In de derde set waren er geen moment problemen. Via 8-3, 18-8 en 21-12 werd dik gewonnen.

Vanaf nu gaat het vizier bij Lycurgus op de tweestrijd met Noliko Maaseik. Komende woensdag om 19.00 uur is de heenwedstrijd in het Alfa-college Sportcentrum. De return is zondagmiddag 12 november om 15.00 uur in de Steengoed Arena.

Net als Lycurgus in Groningen had Seesing Personeel Orion in Rijswijk weinig problemen om de wedstrijd tegen Inter Rijswijk tot een goed einde te brengen. De thuisploeg bleef met de score op 17, 19 en 20 punten steken.  Jorn Lorsheid (12 punten) en Steven van de Velde (8 punten) waren bij de thuisploeg het productiefst, bij de gasten waren dat Maikel van Zeist en Pim Kamps met ieder 13 punten.

Ook Advisie / SSS boekte een redelijk makkelijke 3-0 thuiszege. Zaanstad kwam met 25-17, 25-12 en 25-18 veel tekort om het de thuisploeg echt moeilijk te maken. Met name in de tweede set was het verschil aan het eind groot na een 11-6 tussenstand. In de derde set eenzelfde beeld (11-5, 15-10, 20-15), maar toen kon Zaanstad ondanks de ruime achterstand nog enigszins in het spoor blijven.

Coniche Topvolleybal Zwolle hield gisteravond knap een punt over aan de wedstrijd tegen Draisma Dynamo. Aanvankelijk leek het erop dat Zwolle aan een kansloze missie bezig was na de setstanden 18-25 en 19-25.  Zelfs bij 20-23 en 22-24 in de derde set leek niets op een wederopstanding van de thuisploeg, Maar bij 25-24 kregen ze hun eerste setpoint, dat bij 27-25 de setwinst opleverde.

Ook in de vierde set was de finale spannend, nadat Zwolle daarvoor bijna steeds de leidende ploeg was geweest. Het matchpoint was niet aan Dynamo besteed, waarna de thuisploeg met 26-24 de tiebreak afdwong en uit gelagen positie een punt had veroverd. Via een 8-15 setstand  ging de winst daarna mee naar Apeldoorn.

In Ede ging de digitale  communicatie met de buitenwereld wat de tussenstanden bij VVP vs TTP betreft na pakweg een uurtje op tilt. Toen stond het 19-14 voor VVP, nadat ze de eerste set met 34-36 hadden verloren. De wedstrijd eindigde in een 2-3 zege voor de Talentenploeg, nadere bijzonderheden moeten we u schuldig blijven.

De stand is nu Lycurgus 6-18, Orion 6-17, Dynamo 7-16, Taurus 7-12, SSS 7-12, Zwolle 6-7, Zaanstad 7-7, Rijswijk 7-4,  TTP 6-4 en VVP 7-2.