Maaseik blijft koploper Final Four België

VoV, 10-04-2018. 8:39 uur. Bij de Belgische El Clasico tussen Roeselare en Maaseik was het volle bak in sporthal Schiervelde.  Het werd een zenuwslopende viersetter, waarin elke set met twee punten verschil werd beslist. Voor de vierde keer dit seizoen ging de winst naar Maaseik,  via de setstanden 24-26, 25-23, 23-25 en 25-27.

In de eerste set werd het na 18-21 nog spannend toen Roeselare met een handvol punten op 23-22 kwam, maar Maaseik het daarna toch af kon maken. In de tweede set maakte Maaseik een 20-14 achterstand bij 24-23 bijna ongedaan, zoals gezegd bijna.

Na de 8-4, 13-13, 20-20 en 23-23 tussenstanden in de derde set kon Maaseik de beslissende punten laten noteren in de derde set, in de vierde set velde Jolan Cox bij 25-25 met twee treffers het vonnis over de thuisploeg . Maaseik behaalde aanvallend voordeel (67 / 57), Roeselare had een lager foutenlast (23 /30).  Jelte Maan scoorde 18 keer voor Maaseik.

Maaseik heeft het eerste van  de twee tickets voor de titelfinales te pakken.  Ze zijn bovendien  zeker van de poulefases van de Champions League. Pakt Maaseik de landstitel, dan is de rechtstreekse CL – poulefase een feit.

In de andere wedstrijd won Wessel Keemink met Lindemans Aalst met 3-1 van Par-ky Menen. Via de setstanden 25-22, 18-25, 25-22 en 26-24.)

De tussenstand in de Final Four is nu:  Maaseik  12 punten; Knack Roeselare 5 punten; Lindemans Aalst 4 punten en Par-ky Menen 3 punten.

In de Challenge Round won Leuven met 3-2 van Guibertin via de setstanden 25-19, 25-18, 23-25, 22-25 en 15-7  en behaalde VDK Gent een 2-3 zege bij Waremme via 13-15 in de vijfde set. Jente de Vries scoorde 26 keer en Chris Ogink maakte 7 blokpunten voor Gent.

Tussenstand in de Challenge Round  Volley Leuven 4 punten;  Guibertin  4 punten, VDK Gent 2 punten en Waremme ook 2 punten.