Maaseik klopt Roeselare en is koploper

vlagBelgieRSZIn de kampioenspoule bij onze Zuiderburen stond gisteravond de clash tussen de nummers één en twee op het programma. Knack Roeselare moest op bezoek bij Noliko Maaseik. Beide teams gaan volop voor een plek in de finale, voor de wedstrijd stond Roeselare eerste met drie punten voorsprong.  Maaseik heeft het verschil tot nul terug kunnen brengen middels een 3-1 zege via de setstanden 25-21, 25-15, 23-25 en 25-19. En heeft tevens de koppositie op basis van setgemiddelde over genomen.

Maaseik van Rob Bontje, Jelte Maan en Gijs Jorna begon sterk, maar kon na de tweede technische time out pas het verschil maken naar 19-16. Na de 21-16 kwam Roeselare terug naar 21-20, waarna Jelte Maan orde op zaken stelde (23-20),  met 25-21 setwinst even later.

In de tweede set stond Maaseik bij de tweede verplichte rust al met 16-11 voor, Rob Bontje blokkeerde de 19-12 tegen de vloer, Jelte Maan maakte de 20-12. Het verschil was ruim voldoende om winnend af te sluiten (25-15)

In de derde set leek Maaseik  de concentratie te missen om door te stoten. Via de tussenstanden 1-4, 4-7 en 10-14 kwam Roeselare op 12-16. Maaseik kon de inhaalrace bij 23-23 via een score van Jelte Maan met de gelijkmaker afsluiten, echter pakte Roeselare de laatste twee punten in de set.

Het begin van de vierde set van Maaseik was weer niet overtuigend. Ze kwamen met 1-4 achter, maakten gelijk (4-4) maar zagen Roeselare vervolgens toch weer uitlopen naar 10-14. Bij 17-16 waren ze er wel voorbij en stoomden vervolgens door naar de set- en wedstrijdwinst.

Jelte Maan scoorde 18 keer, Rob Bontje 8 keer en Gijs Jorna 2 keer bij invalbeurten. Joppe Paulides kwam tot 6 treffers voor Roeselare.

Asse – Lennik heeft thuis een 3-1 zege op Topvolley Antwerpen behaald. Via de setstanden 25-23, 20-25, 25-17 en 25-14. Bij Asse – Lennik speelde Robbert Andringa in het liberoshirt, Dirk Sparidans kwam niet in actie. Robin Overbeeke maakte 23 punten.

De stand in de kampioenspoule is nu: Maaseik en Roeselare 20, Menen 12, Asse Lennik 12, Antwerpen 11 en VDK Gent 0. Gent en Menen moeten nog een wedstrijd inhalen, dan hebben alle teams nog drie wedstrijden te gaan.