Maaseik verliest via tiebreak van Roeselare

VoV, 01-11-2020. 8:30 uur. De topper in België bij de mannen tussen Knack Roeselare en Greenyard Maaseik werd zonder publiek afgewerkt, maar was binnen de Belgische landsgrenzen wel via een livestream te volgen. Daarbuiten niet. In het veld konden vier Nederlanders hun opwachting maken, alle vier hadden echter bij de vijf gespeelde sets geen plaats in de starting six, met uitzondering van libero Just Dronkers bij Maaseik.

Bij Roeselare had Michiel Ahyi 3 invalbeurten maar scoorde niet, Stijn van Schie kwam niet in actie. Bij Maaseik had Jelte Maan 3 invalbeurten, scoorde 3 keer en ging Just Dronkers (foto) één maal in de fout bij 28 servepasses.

Roeselare won met 3-2, kwam na de 25-23 in de eerste set met 1-2 achter door setverlies met 21-25 en 23-25. Het herstel bracht ze de zege. Met ruime 25-17 en 15-10 pakten ze eerste de gelijke stand en daarna de winst. De eigen score bedroeg 87 om 67, de aanval leverde een +15 resultaat op, de serve een -6 aan aces, waarmee het voordeel grotendeels is verklaard.

Het verder programma was Aalst vs. Gent. Dat duel eindigde in 3-0 (20, 22, 22). De 17 scores van Jente de Vries en de 5 scores van Chris Ogink voor Gent waren niet voldoende voor de zege. Bij Aalst moest Twan Wiltenburg met één invalbeurt genoegen nemen.

Leuven won met 3-1 van Tectum Achel. Mid Tim Smit scoorde 11 keer voor Achel, collega mid Thomas Koelewijn kreeg er 6 op naam. Rik van Solkema en Dion Verweij kwamen niet in actie. Achel maakte via 19-25 een 1-0 achterstand in sets ongedaan, daarna pakte Leuven met 25-21 en 25-17 de volle buit.

Rutger Zoodsma scoorde 7 keer voor Waremme in het duel tegen Menen. Waremme verloor met 3-1, na de 2-0 achterstand in sets konden ze verlies via 23-25 uitstellen, de 25-16 nederlaag in de vierde set voorkwam een tiebreak.

De top 3 in België is Roeselare (3-8), Menen (3-7) en Maaseik, dat ook 3-7 heeft.