Maaseik verrast Novosibirsk in CL

VoV, 15-03-2018. 13:10 uur. Gisteren speelde Maaseik in de Champions League  Play off 12 thuis tegen Novosibirsk uit Rusland. Een kaartje voor de laatste zes was via een thuis- en een uitwedstrijd de inzet van deze tweestrijd.

In de eerste set nam Maaseik via Jelte Maan en 13-12 voorsprong en in de big points sloeg hij zijn ploeg eerst naar 22-17 en daarna naar 24-19. De winst lag voor het inslaan, echter kwamen de gasten nog tot 24-23 terug voordat die set door Maaseik gepakt werd.

Via de tussenstanden 4-5, 8-7, 12-11 en 12-13 werd het bij nadering van de twintig puntengrens 17-17 en 18-18 in de tweede set. Maaseik kon het setpoint bij 23-24 ongedaan maken, en de video Challenge na de 26-24 veranderde niets meer aan de winst van de Belgen, die met 2-0 aan de leiding gingen.

Het was vooreerst ook allemaal erg aan elkaar gewaagd in de derde set, maar na 10-10 kon Maaseik, mede door een score van Maan uitlopen naar 15-10. De Russische ploeg bleef echter knokken en haalde langzaam maar zeker in. Bij 22-22 was er evenwicht.  Na 24-23 ontspon zich weer een spannend finale gevecht, dat na 29-28 met een rode kaart voor de Russische coach werd beslist in het voordeel van Maaseik.

Jelte Maan scoorde 12 keer, libero Just Dronkers was foutloos op de servepass en Michiel Ahyi kreeg één invalbeurt.

De overige vijf duels in deze Play – off 12 in vogelvlucht:

Halkbank Ankara verloor thuis met 0-3 van Perugia, het Poolse Belchatow leed voor 9.600 fans na een 2-0 voorsprong een 2-3 nederlaag tegen het Italiaanse Civitanova, waar Tsvetan Sokolov het vizier op scherp had staan met 27 punten. Het Franse Chaumont, vorige week nog verliezend bekerfinalist in eigen land, won thuis met 3-2 van Trentino via 15-10 in de tiebreak.

De Poolse derby tussen Wegiel en Zaksa werd een 1-3 zege voor de bezoekers en de Duitse derby tussen BR Volleys en Friedrichshafen eindigde voor 6.300 Berlijnse fans in een 2-3 zege van Friedrichshafen. Via 12-15 in de vijfde set.