Maatwerkers VCN nog zonder setverlies

VoV, 08-10-2017. 9:28 uur. In de eerste divisie B bij de mannen is Maatwerkers VCN nog ongeslagen dit seizoen. Nog helemaal ongeslagen, ze hebben ook nog geen setje verloren. Drie keer lieten ze een 4-0 uitslag noteren, zo ook gisteren in de thuiswedstrijd tegen Zaanstad II , dat derde stond met slechts één puntje minder. VCN gunde de tegenstander 11, 20, 13 en 15 punten in de vier sets.

Ook VC Voerendaal pakte de volle buit. Taurus II moest met een 4-0 nederlaag in de tas terug naar Houten. Alleen in de tweede set konden ze de thuisploeg bijhouden en moesten pas na de 27-25 definitief capituleren. Daarvoor werd het 25-11, daarna 25-20 en 25-18.

Drie vijfsetters waren er gisteren in deze divisie. Via de tiebreak ging de winst naar Rijswijk II, Sliedrecht II en VV Utrecht. De verliezers waren Skunk, City Lens VC Krimpen en Velo.

Rode lantaarndrager Skunk hield aan het bezoek bij Rijswijk II twee puntjes over. In de eerste (20-25) en vierde (15-25) set eigenden ze zich die toe. Rijswijk besliste de tweede (25-14) en de derde (25-17) voor zich en was ook in de beslissende vijfde set met 15-10 de betere ploeg.

Bij VC Krimpen vs Sliedrecht Sport II pakten de teams tot en met de vierde set om beurten een setje.  De 2-2 kwam via 25-17, 22-25, 25-18 en 16-25 op het scorebord. Sliedrecht Sport II doorbrak die cyclus door de tiebreak  met 12-15 te winnen.

VVU en Velo hadden ook vijf sets nodig om te bepalen wie er gisteren de betere ploeg was. In de vijfde set bleek dat VVU te zijn, zij pakten de tiebreak met 15-11. Daarvoor waren de sets in 21-25, 25-22, 22-25 en 26-24 geëindigd. Veel verschil zat er per saldo dus niet in.

Peelpush won in Dordrecht de eerste set met 21-25, maar verloor vervolgens de drie volgende. Met 25-21, 25-20 en 25-16. Next Volley ging de tegenstander daardoor op de ranglijst voorbij.

De stand na drie wedstrijden is VCN 15 punten, Rijswijk II staat op 12, VC Voerendaal op 11 en Velo op 10. Dan volgt Zaanstad II met 9 punten en Next Volley met 8. VVU,  Peelpush en VC Krimpen hebben er 6, Sliedrecht II staat op 4. Skunk heeft de nu 2 punten en heft de laatste plaats overgedaan aan Taurus Ii, dat met 1 puntje laatste staat.