Madjoe H1 verliest thuis vijfsetter

VoV, 14-10-2019. 11:40 uur. Afgelopen zaterdag mochten wij met madjoe Heren 1 voor de derde week op rij aantreden tegen de nummer twee van de competitie, namelijk Twister Veracles. De voorgaande twee wedstrijden wonnen wij beide met 3-1, hierdoor behielden we onze koppositie.

Vanaf het begin van de wedstrijd konden we niet lekker in ons spel komen, hierdoor moest dat gecompenseerd worden met enorm hard werken. Aan de overkant stond een tegenstander die alle ballen van de vloer haalde en daar hadden wij veel moeite mee. Desondanks wisten wij de eerste set wel met minimaal verschil naar ons toe te trekken.

In de twee volgende sets ging alles net iets moeizamer en kwamen we moeilijk tot scoren. Veracles kwam daardoor steeds beter in de wedstrijd en daardoor wonnen zij ook deze twee sets.

In de laatste set leek het af te stomen op een waardeloze 1-3. Met een stand van 10-16 was Veracles weer de betere ploeg. Wij lieten het hier echter niet mee zitten en vochten voor elke bal om er nog een 5de set uit te slepen. De service begon weer beter te lopen waardoor we onze blokkering beter konden neerzetten. Dit zorgde ervoor dat we deze set toch nog wisten te winnen.

De vijfde set startte we met dezelfde energie en vechtlust als het einde van de vierde set. Hierdoor kwamen we op een 10-6 voorsprong en leken we af te stomen op een 3-2 overwinning. Echter, het stond binnen no-time alweer 10-14 doordat wij het zelf na lieten om te scoren. Dit gat was niet meer te overbruggen en zo ging de overwinning naar de studenten uit Groningen.

Er is nog geen man over boord want we staan nog steeds bovenaan! Komende zaterdag weer een nieuwe wedstrijd, we mogen dan om 15:00 aantreden tegen SVI in Zwolle!

Madjoe 2-3 Twister Veracles via de setstanden 26-24, 25-27, 19-25, 26-24 en 11-15.

gh @ VoV, verslag en van / via Nico Brandsen, Madjoe. Foto Machella Fotografie.