Madjoe H1 vernedert concurrent in strijd om titel

VoV, 02-03-2020. 4:58 uur. Zaterdag 29 februari was het dan ein-de-lijk- zover. Super Saturday. En dat niet alleen, wij speelden deze dag tegen onze concurrent in de strijd om het kampioenschap. De dag bleek een groot succes, met veel winstpartijen voor Madjoe-teams. Voorafgaand aan de wedstrijd werd op prachtige wijze stil gestaan bij het veel te vroege overlijden van oud- speler, trainer en coach Klaas Vriend. Na dit mooie eerbetoon moest de knop worden omgezet en de focus weer gericht worden op tegenstander DIO/Bedum H2.

In een letterlijk overvolle Drecht startten wij de eerste set vol moed, passie en strijd. In combinatie met het publiek, dat vanaf moment één volledig achter ons stond, werd direct een gaatje geslagen. Bedum leek overdonderd door de druk die wij hen oplegde met de service en de side-out. Hierdoor konden we deze set relatief gemakkelijk binnenhalen.

In de volgende set volgde hetzelfde spelbeeld. Bedum had nog altijd geen antwoord op onze servicedruk waardoor hun aanvallers niet goed in stelling konden worden gebracht. Aan onze kant lag de pass wel loepzuiver waardoor Ferdy alle aanvallers op tempo kon aanspelen. Hierdoor konden de middenblokkeerders van Bedum het blok niet goed sluiten en werd het onze buitenaanvallers makkelijker gemaakt. Ook deze set sloten wij winnend af.

Met een 2-0 voorsprong volgde in de derde set een set waarin we onze directe concurrent een enorme dreun konden geven, en daarbij onszelf enorm konden helpen in de strijd om het kampioenschap. Dit resulteerde wederom in een set waarin wij enorm scherp en gefocust waren. Veel variatie vanaf de servicelijn zorgde er met name voor dat we op eigen service heel veel rally’s winnend konden afsluiten. Mede hierdoor kwamen we op een 3-0 voorsprong en was de winst dus in elk geval binnen.

De vierde set begon een stuk minder agressief dan de voorgaande sets. In de eerste drie sets werd met enorm veel energie en agressiviteit gespeeld en we konden het niet opbrengen om ook deze set op deze manier te starten. Bedum pakte hierdoor een voorsprong van 4 punten. We realiseerde ons dat we met een 4-0 overwinning vijf punten zouden uitlopen en met een 3-1 overwinning zouden dat er ‘slechts’ drie zijn. Dit was genoeg motivatie om nog één keer deze dag alles te geven. Aan het einde van de set kreeg Bedum bijna alle aanvallen geblokkeerd op hun tenen terug en zo kropen we langzaam dichterbij. Bij een stand van 19-19 leek Bedum het op te geven en konden wij uiteindelijk vrij gemakkelijk uitlopen naar een 25-21 overwinning.

Uiteindelijk eindigde deze wedstrijd, waarin de belangen zeer groot waren, in een vernedering voor de nummer twee uit de competitie. Met deze overwinning lopen wij uit tot een voorsprong van maar liefst elf punten. Met nog vijf wedstrijden te spelen is dit een enorme stap richting het kampioenschap in de tweede divisie. De ontlading na de wedstrijd was dus ook enorm en de overwinning werd daarom ook groots gevierd in de kantine, waarin de biertjes rijkelijk vloeide.

Via deze weg willen we alle aanwezige personen enorm bedanken voor de support, sportiviteit en gezelligheid. Samen hebben we er een geweldige dag van gemaakt voor jong en oud!

Madjoe vs. DIO Bedum H2, uitslag 4-0 via de setstanden 25-20, 25-20, 25-18 en 25-21