Madjoe vertrok met zege uit Hengelo.

VoV, 20-09-2022. 16:35 uur. Een taaie reis van 2 uur die bijna landsgrenzen passeerde voor een uitwedstrijd tegen Webton in Hengelo om 19:00 uur. Dan hebben we die maar gehad voor dit seizoen…

In sporthal Veldwijk, waar ruim wordt geïnvesteerd in sfeer verhogende producten (helaas iets minder in knappe ballen…), werd met de hakken over de sloot het seizoen met een overwinning geopend.

Over die sfeer verhogende producten gesproken. De thuisploeg werd door middel van een heuze lichtshow en vuurwerk het veld opgeroepen. Helaas mochten wij hier geen gebruik van maken. *huilen*. Nee, we snappen het wel. Die stijgende energieprijzen, psychologische oorlogsvoering… het zal er allemaal mee te maken hebben. De scheidsrechter van afgelopen zaterdag had wellicht graag op de hoogte geweest van de vuurwerkpotten voor de teltafel, deze heeft nu namelijk op een haar na zijn billen gebrand. De tribunes zaten overigens lekker vol in Hengelo, leuk!!

Goed, volleybal. De eerste set ging redelijk gelijk op. We waren gelukkig niet al te veel onder de indruk van het voorprogramma. Webton kwam echter wel als eerst op setpoint. Gelukkig wisten we deze weg te vegen en middels een verwoestend block van Niels de set naar ons toe te trekken.

De tweede set verliep vrij gemakkelijk, wellicht iets te gemakkelijk… Bij een voorsprong van 14-8 stapelden de fouten zich op en kregen we de bal niet meer op de grond. Hierdoor kwam Webton terug in de wedstrijd en stond een 1-1 stand op het scorebord.

De derde set verliep gelukkig wel de gehele set soepel. De vroeg opgebouwde voorsprong kwam niet in gevaar, waardoor wij met 1-2 wederom de leiding in de wedstrijd namen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd door coach Allard (zonder af te kloppen) benoemd dat wij nogal graag vijfsetters spelen tegen Webton. Net als in set 2 werd een zeer ruime voorsprong, ditmaal 19-13, weggegeven waardoor de tegenstander op gelijke hoogte kon komen. 2-2.

We zijn in elk geval niet voor niets naar Hengelo gereden… Voornamelijk in de beginfase van elke set waren we de betere ploeg en daarom kwam het niet geheel ongelegen dat de vijfde set slechts tot de 15 gespeeld wordt. Op 14-7 kregen we maar liefst 7 matchpoints. Webton geloofde er duidelijk niet meer in en speelde de bal rustig bovenhands (SIMON!) in het net. Zo trokken wij een 2-3 overwinning over de streep.

Na één wedstrijd kunnen we met trots zeggen dat we momenteel het maximale uit onze contributie hebben gehaald…Komende zaterdag spelen we thuis om 13:00 uur.

gh @ VoV, verslag en foto via Nico Brandsen, Madjoe.