Marathonset beslist Aachen vs. Stuttgart.

VoV, 14-02-2021. 10:40 uur. In de Duitse Bundesliga wilde er bij Ladies in Black Aachen vs. MTV Stuttgart maar geen eind aan de derde set komen. Nadat de eerste twee sets redelijk eenvoudig naar de bezoekers waren gegaan (13-25 en 20-25), ontspon zich in de derde set een heroïsch gevecht dat tot ver na de normale lengte duurde.

Stuttgart sloeg zich in de eerste set via 9-15 en 11-20 naar dikke setwinst. In de tweede set kon Aachen tot 14-16 goed meekomen, daarna haakten ze af en zagen Stuttgart bij 18-22 uit het zicht verdwijnen. In de derde set was het voor de fan aan de buis nagelbijtend spannend, het ging om de beslissing in drie sets of een verlenging van de wedstijd met een vierde en mogelijk vijfde set.

Aachen veranderde 11-13 achter in 16-13 voor en na 17-17 bleven de teams bij elkaar. Aachen kwam op setpoint bij 24-23, Stuttgart had de kans op 0-3 bij 24-25. En zo bleef het maar doorgaan. Setpoints en matchpoints wisselden elkaar in vlot tempo af, de hele cijferreeks in de twintig en dertig passeerden de revue, met dan weer Aachen en dan weer Stuttgart in de positie om het winnende punt te scoren. Het duurde tot 40-41 voordat de beslissing ten gunste van Stuttgart viel.

Erik Reitsma, die als assistent/ trainer soms meer zenuwen toonde dan de speelsters binnen de lijnen, vond dat de derde set dan wel niet van een hoog niveau was, maar vanwege de spanning voor de volgers thuis wel zeer bezienswaardig. Je ziet tenslotte niet elk weekend een set die in 40-42 eindigt.

Eline Timmerman scoorde 8 keer voor Aachen, Juliët Lohuis maakte er 11 voor Stuttgart, waarvan 4 blokkerend. Collega Hester Jasper serveerde een ace tijdens een invalbeurt.

De Rote Raben uit Vilsbiburg wonnen met 0-3 bij VC Wiesbaden. Na 17-25 en 14-25 duurde de derde set, laten we zeggen dat deze de lengte van een 10-mijls loop had als Aachen en Stuttgart er een marathon van maakten, tot 26-28. Libero Myrthe Schoot kwam 20 keer foutloos in actie op de serve van Wiesbaden.

SC Schwerin bleef met 3-2 de baas over SC Potsdam. Na een 0-2 achterstand konden ze via een hele dikke 25-09 en een nipte 26-24 de stand gelijktrekken, waarop de 15-13 in de tiebreak de strijd besliste. Stoltenborg had drie invalbeurten, Oude Luttikhuis speelde niet. Verder won koploper SC Dresden met 0-3 bij rode lantaardrager Erfurt. De thuisploeg kreeg 16, 17 en 13 punten mee.

De top 3 in de Bundesliga is Dresden (16-42), Stuttgart (15-39) en Schwerin (16-35). De onderste drie zijn Münster (16-13), dat vandaag tegen Straubing speelt, Ladies in Black Aachen (15-12) en Erfurt 15-04.

Bij de mannen in de Bundesliga leed Giesen van Stijn van Tilburg thuis een 2-3 nederlaag tegen Frankfurt via 20-22 in de vijfde set. Van Tilburg scoorde 14 keer. En voor Luuc van der Ent was er met Herrsching een 3-1 zege tegen het Duitse talententeam van VCO Berlijn. De tweede set ging met 18-25 verloren, in de andere sets kreeg VCO 17, 16 en 14 punten mee. Van der Ent speelde de derde en vierde set, hij scoorde 5 keer. Giesen staat achtste, Herrsching is vierde.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Stuttgart.