Maret Grothues met 2-0 achter in finale

MaretSopot

Na als tweede te zijn geëindigd in de reguliere Poolse competitie, 10 punten achter Chemik Police, won Atom Trefl Sopot van Maret Balkestein – Grothues in de halve finale met 3-0 van Impel Wroclaw en plaatste zich daarmee voor de eindstrijd om de Poolse titel. Tegenstander daarin is Chemik Police.

Afgelopen dinsdag begon de ‘best of five’ serie in Szczecin met een 3-1 zege van Chemik Police.  Via de setstanden 25-21, 25-13, 26-28 en 25-09 gingen ze er voor meer dan 4.000 toeschouwers met de winst vandoor.

In de openingsset nam Sopot een 0-3 voorsprong, die ze bij 6-4 alweer kwijt waren. Na 10-10 liep Police uit naar 18-15, time out Spot, en hield een beslissend verschil bij 20-18. Dat ze naar 25-21 uitbouwden. In de tweede set kwam de ploeg van Maret er niet aan te pas. Tussenstanden 10-4, 15-6 en 20-11 voor de 25-13 eindstand.

In de derde set herstelde Sopot zich van de opgelopen tik. Bij 24-22 zorgde Maret met twee blokpunten voor de 24-24, op 26-26 scoorde haar ploeggenote Katarzyna Zaroslinska de beslissende punten voor 26-28. En de vierde set was een soort van herhaling van de tweede, alleen dan nog iets erger. Via 11-1 naar 16-5 en 22-6 om met 25-9 af te sluiten.

De aanvallende overmacht van de thuisploeg (55 om 35 aanvallende punten) was erg groot, daarnaast waren ze ook blokkerend en serverend een stuk beter op dreef. Hetgeen door de eigen score van 79 om 49 nog eens werd onderstreept. Bij Chemik Police werd Montaro met 25 punten topscorer, Maret kwam tot 8 punten totaal.

Gisteren werd de tweede wedstrijd gespeeld. Opnieuw in Szczecin. Weer zaten er meer dan 4.500 toeschouwers op de tribune en weer ging Chemik Police er met de winst vandoor. Nu met 3-0 via de setstanden 25-22, 26-24 en 25-17.

Maret serveerde Sopot in de eerste set van 14-12 achter naar 14-17 voor,  pas bij 19-19 kon Chemik Police weer gelijkmaken en overnemen. Door de makkelijk scorende Montano werd het 23-21, op 24-21 kon verslies nog eenmaal uitgesteld worden, niet vaker. Sopot liep in set twee uit naar 6-14 en leek regelrecht op setwinst af te stevenen. Bij 17-17 was het gelijk, Maret zette haar ploeg op 18-19 en zij stond bij de big points met een paar knap lastige opslagen aan de basis voor 22-24. Ook nu kon Sopot het niet vasthouden, met vier punten op rij pakte Chemik Police de setwinst.  De derde set ging vlot naar Chemik. Via 8-5, 16-10 en 21-14 met 25-17.

Maret scoorde 10 keer, waarvan 4 keer via haar opslag. Haar ploeggenote Zaroslinska werd met 19 punten topscorer, Helena Havelkova (16 punten) en Montano (15 punten) waren de meest scorende speelsters bij Chemik Police.

De derde wedstrijd in de serie van ‘best of five’ wordt in Sopot gespeeld.