Maret Grothues met Panathinaikos kampioen van Griekenland.

VoV, 13-05-2022. 2:00 uur. Maret Grothues is gisteren met Panathinaikos kampioen van Griekenland geworden. In de vijfde wedstrijd van de ‘best of five’ serie versloegen ze Olympiacos op eigen veld met 1-3. Met zowel de bekerwinst als de landstitel pakt de ploeg van Grothues de dubbel.

De openingsset was nog voor de thuisploeg, dat een 22-17 voorsprong bij 22-21 nog bijna verloren zag gaan maar net op tijd de side out pakte en de set daarna met 25-23 naar zich toetrok. In set twee ging Olympiacos in het middendeel nog met 16-13 aan de leiding, de drie punten voor werden echter drie punten achter bij 16-19, waarna bij 19-19 de score weer in evenwicht was, Na een spannende finale, met bij 26-25 setpoint voor de thuisploeg, sloeg Panathinaikos zich naar de 1-1 setstand via 26-28 setwinst.

De gasten namen in de derde set afstand (8-13, 12-17) en bleven bij de bigpoints van de set maar net voor (21-22). Met drie punten op rij pakten ze vervolgens de derde set en kwamen op een belangrijke 1-2 voorsprong. De titel, de 25ste voor de club, werd veiliggesteld in de vierde set. Na 11-12 liepen de gasten uit naar 14-18 en 16-21. Olympiacos wilde niet capituleren, kwam terug tot 20-22, meer zat er voor hen niet in. Met 22-25 klaarde Panathinaikos vervolgens de klus.

Aanvallend (63 om 61) had de thuisploeg voordeel, serverend was dat met 4 om 8 aces voor Panathinaikos, dat tevens met 7 om 13 blokpunten beter scoorde. Met de foutenlast hielden de teams elkaar in evenwicht. Met totaal 23 punten had topscorer Maret Grothues een belangrijk aandeel in de totale eigen score.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Panathinaikos.