Vizier op volleybal

 

Marko Klok assistent coach Oranje dames

VoV, 12-03-2019. 5:38 uur.  Na de contractverlenging van bondscoach Jamie Morrison (december 2018) zijn nu ook bijna alle andere posities in de staf van Oranje ingevuld. De  oud-international Marko Klok wordt assistent van Morrison. Klok speelde 378 interlands in zijn zaalcarrière. In 1995 werd hij bovendien Europees kampioen beachvolleybal aan de zijde van Michiel van der Kuip. Assistent-coach Eelco Beijl en manueel therapeut Rinke van den Brink nemen afscheid van het team.

Nieuwe namen:  Marko Klok is momenteel actief als coach van het Zwitserse Volley Amriswil (mannen). In het verleden werd hij als speler kampioen in België, Nederland en Italië. Als trainer werkte hij onder meer voor Asse – Lennik en Gent in België. De linkshandige tweevoudige Olympiër wordt de rechterhand van Morrison in dit belangrijke interlandjaar, samen met de Italiaan Alessandro Beltrami, die sinds 2018 assistent-coach is van de volleybaldames. Ingrid Paul (arts), Marc de Haan (teammanager) en Rianne Verhoek (videoscout) blijven onderdeel van de nationale staf.

En Eelco Beijl, Rinke van den Brink en Nicole Rodriguez nemen afscheid.  Assistent-coach Eelco Beijl en manueel therapeut Rinke van den Brink leverden de afgelopen jaren een grote bijdrage aan de internationale opmars van de Nederlandse volleybalsters. Rinke van den Brink is al betrokken bij het team sinds 2013 en werkte onder de bondscoaches Gido Vermeulen, Giovanni Guidetti en Jamie Morrison.

Eelco Beijl maakte in 2013 zijn entree in de staf als videoscout onder Vermeulen, en ontwikkelde zich later door tot assistent-coach. Beijl is tevens coach van het Talent Team Papendal Arnhem, een functie die hij blijft vervullen. Beijl is als bondscoach ook verantwoordelijk voor verschillende vertegenwoordigende jeugdteams.

De Amerikaanse Nicole Rodriguez werkte het afgelopen seizoen als strength & conditioning coach met het nationaal team. Rodriguez is momenteel werkzaam in de Poolse sportwereld.

gh @ VoV, bron Nevobo, foto CEV.