Marrit Jasper blijft met Nantes koploper

VoV, 17-01-2023. 6:27 uur. In Frankrijk heeft Nantes, de ploeg van Marrit Jasper, de koppositie met succes voor weer een week behouden.  Uit bij Venelles, waar Lynn Blenckers nog steeds ontbrak, werd met 1-3 gewonnen. Nadat de thuisploeg de derde set met een ruim verschil (25-15) had gewonnen en de stand op 1-2 had gebracht, deelde Nantes in de vierde set dezelfde tik uit als ze daarvoor hadden ontvangen. Met 16-25 pakten ze de 1-3 zege. Marrit Jasper werd topscorer van de partij, ze maakte 16 van de 66 eigen punten. Venelles kwam tot 62 eigen punten.

Puck Hoogers verloor op eigen veld met Nancy met 0-3 van Béziers. Na een spannende eerste set (29-31) waren de gasten in de daaropvolgende sets een stuk sneller met haar ploeg klaar. Via 18-25 en 20-25 werd het 0-3.

Voornamelijk omdat Nancy ook heel veel punten voor hen scoorde via de 31 om 17 foutenlast. In de eigen score hielden de teams elkaar met 50 om 50 punten in evenwicht. Puck Hoogers had een invalbeurt in de tweede set en begon in de derde in de basis. Ze scoorde 5 keer, had een aanvallend scoringspercentage van 50%.

Levallois van teamcaptain Nicole Oude Luttikhuis was niet opgewassen tegen Terville Florange, dat met een 0-3 zege de kleedkamers opzocht. Via de setstanden 20-25, 10-25 en 18-25 was de wedstrijd snel gespeeld. Van dit duel waren geen persoonlijke scores vermeld op het matchreport, wel dat Nicole oude Luttikhuis in de eerste en derde set in de basis begon en in de tweede een invalbeurt had.

Nantes staat met 38 punten eerste, Venelles is achtste met 22 punten, Nancy negende met 19 punten en Levallois dertiende en voorlaatste met 6 punten. Deze teams speelden allemaal 15 wedstrijden.

Bij de mannen in Frankrijk leed koploper Tours van Michael Parkinson op eigen veld een 2-3 nederlaag tegen Narbonne. Met 25-23 in de derde set kwamen ze na 25-21 en 27-29 met 2-1 voor. Ze slaagden er niet in om daarna de wedstrijd voor zich te beslissen, Narbonne wond e vierde set met 19-25 waarna ze de tiebreak met 12-15 binnen haalden. Michael Parkinson scoorde 12 keer, waarvan 5 keer blokkerend. Beide teams speelden met een hoge foutenlast (36 om 33 punten voor de tegenstander gescoord), waarvan de servefouten 22 om 21 bedroegen.

Cambrai van Maikel van Zeist leed een 3-0 nederlaag tegen Tourcoing. Van Zeist scoorde 5 keer, in de eerste set had hij een invalbeurt, daarna begon hij in de volgende sets in de basis.

Tours is eerste met 39 punten, Chaumont van Fabian Plak vierde met 32 punten en Cambrai veertiende en laatste met 7 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Nantes met Marrit Jasper.