Matige winst voor Dash D1 in eigen hal

VoV, 12-02-2024. 5:39 uur. Zaterdag 10 februari kwamen de dames uit Groningen op bezoek in Vorden. In Groningen wist Dash hier na een goed gespeelde wedstrijd in drie sets te winnen. Na een week hard getraind te hebben waren de dames uit Vorden klaar voor deze strijd.

De eerste set begon Dash sterk, er werd een goede service pass geleverd waardoor de aanvallers veel kansen kregen om punten te scoren. Mede door een goede service serie pakten ze een voorsprong en ook daarmee werd de 1e set binnengesleept met 25-17.

Set 2 begon wat stroef, ze hadden meer moeite om de service pass goed te brengen waardoor het verdelen van de ballen ook voorspelbaarder werd voor de tegenstander. Naarmate de set werd dit beter en kwamen ze zelf meer tot scoren. Midden in de 2e set werd het spel even stil gelegd, dit omdat er een speelster van de tegenstander een vervelende blessure op liep aan haar knie. Heel veel sterkte met het herstel!

Ze moesten hier wel de aandacht en focus behouden om deze set niet nog uit handen te geven. Gelukkig lukte dit en speelden ze zelf hun eigen spel. Ook deze set werd binnengehaald met 25-17

2-0 voorsprong en nu doorpakken…

Set 3 begon stabiel en liep tot de 14-14 gelijk op met Donitas. Maar toen ging het bij de Vordense dames flink mis. De service pass was niet voldoende, er was geen service druk, er werd weinig gescoord maar er werden voornamelijk veel eigen domme fouten gemaakt. Donitas pakte een voorsprong van 14-20. Er werd van alles geprobeerd om die achterstand nog in te halen maar het mocht niet baten. Deze set werd gewonnen door Donitas. 14-25

Die 3e set snel vergeten en in set 4 alles geven. Ook deze set was erg rommelig. Het systeem werd midden in de set veranderd om de blokkering beter te kunnen zetten. Het ging aardig gelijk op maar op de cruciale momenten werden er weer veel eigen fouten gemaakt zoals onder het net door serveren en een onderhandse setup tegen het plafond. Deze set ging helaas ook verloren. 21-25

Tijd voor een vijfsetter. De persoonlijke fouten moesten er echt uit om het eigen niveau te kunnen halen. Er moest een goede servicedruk geleverd worden zodat de tegenstander onder druk kwam te staan. Gelukkig lukte dat deze set en wisten de dames het uiteindelijk nog te winnen. 15-11.

Na een matige en moeizame wedstrijd hebben de dames alsnog 3 punten weten binnen te slepen. Aankomende twee zaterdag hebben de dames geen wedstrijd. Op zaterdag 2 maart spelen ze tegen Tornado Geesteren om 16.00 uur in De Ransuil in Geesteren. Tot dan!

gh @ VoV, verslag van Ismay Jansen, Dash Dames1. Foto Dash.