Maximaal contributie rendement Donitas D2 in Ootmarsum

VoV, 06-04-2022. 14:27 uur. Afgelopen zaterdag hebben we onze laatste uitwedstrijd gespeeld. Hiervoor mochten we helemaal naar Ootmarsum rijden. Gemiste uitwedstrijden wilden we niet inhalen, want om zo ver te rijden zonder dat het uitmaakt voor de competitie is wel heftig. Maar omdat deze wedstrijd nog op de planning stond en het de een na laatste wedstrijd is (hopelijk vinden we nog een tegenstander voor volgende week!) hebben we ons toch maar klaar gemaakt.

Noëlle en Anke hebben er een heus uitstapje van gemaakt. Zij hebben samen een knusse caravan gehuurd in Losser, en hebben als voorbereiding op de wedstrijd en het grootste publiek in Ootmarsum ook een behandeling bij de schoonheidsspecialiste geboekt. Uiteraard waren zij vanaf Losser ook mooi op tijd in Ootmarsum. Voor taxi Tol lag dat wat anders. Door wat vertraging in Groningen en een pitstop in Assen konden zij zo vanuit de auto de warming up in hollen.

Eenmaal klaar voor de wedstrijd hadden we nog wat dwf problemen. Kim stond als nummer 17 op papier (i.p.v. nummer 1) en Esther stond niet als nummer 13 op papier. Doordat HJ de scheidsrechters even lief heeft aangekeken en de situatie had uitgelegd, mochten we gelukkig met deze foutieve opstelling alsnog spelen, mits Esther zich in zou houden en niet tegen de scheids in zou gaan met kans op gele kaart. Gelukkig is dat goed gegaan.

Toen we eenmaal aan het spelen waren stonden we gelijk op scherp. Set-Up ’65 stond 2e en wij 11e. Hierdoor lag de druk vooral op hun, elke punt winst voor ons is alleen maar mooi meegenomen! Misschien hebben ze ons een beetje onderschat. We moesten even wennen aan de snel vallende balletjes van de serve van de tegenstander, maar al gauw hadden we de pass goed onder controle.

Door de natte handdoek van Danae had iedereen schone zolen waardoor we niet over het veld aan het schaatsen waren. Hierdoor kon Wytske de setjes perfect bij iedereen neerleggen, en konden de aanvallers mooi langs of door het blok heen slaan. Zo hadden we een enorme druk op de tegenstander gelegd waar ze niet zo goed mee om konden gaan. Het was enorm spannend tot 24-24. Gelukkig vond Set-Up dit ook, want door een bal tegen de achtermuur aan te slaan en een bal in het net, hebben wij de set gewonnen met 24-26.

Sets 2 en 3 gingen wat moeizamer. Set-Up kreeg wat mooie aanvallen bij ons op de vloer, maar wij maakten ze het zeker niet gemakkelijk. Met wat mooie looier ballen van Githe wist de tegenstander niet waar ze moesten verdedigen of aanvallen en de onderhandse bal van Jill was ook te tactisch in het centrum geplaatst. Zo eindigden deze sets 25-22 en 25-20.

Omdat dit onze laatste uitwedstrijd was (en hopelijk niet de laatste wedstrijd dit seizoen!!!) wilden we natuurlijk nog even het laatste uit onze contributie halen. Dit dacht Iris ook, dus met een aanval van de tegenstander heeft ze de snelste verdedigingsactie ooit uitgevoerd, als raket terug naar Set-Up. Menig tennisspeler zal hier jaloers op zijn. Met de mindset van de eerste set hebben we met veel servicedruk, goeie passjes en goeie druk bij het net deze set binnen geharkt met een stand van 20-25.

Tijd voor de 5e set. Door al het enthousiasme van het pakken van een 2e punt tegen de nummer 2 waren we even van ons à propos. We hebben van kant gewisseld bij een stand van 8-0. Dit konden we natuurlijk niet zo door laten gaan en we hebben onszelf dan ook goed herpakt. De 5e set hebben we verloren met 15-10. Jammer, maar voor ons gevoel hebben we gewonnen!

Als kers op de taart kregen we ook nog taart van Eline na de wedstrijd, en taxi Tol is op de terugweg nog even in Duitsland gestopt voor wat alcoholische versnaperingen.

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 2. Foto Jan van den Noort.