Maximale score Voltena vs Zaanstad

VoV, 08-04-2018. 12:50 uur. Op zaterdag 7 april speelden de dames van IMS / Voltena de voorlaatste thuiswedstrijd tegen Zaanstad, een duel dat weer gezien kan worden als een finale. Zelf alle punten binnenhalen is de opdracht, geen punten laten liggen. De tegenstander niet in het spel laten komen en duidelijk maken wat onze plannen zijn, namelijk dat hier niks te halen valt!

De eerste set startte sterk aan de kant van IMS/Voltena. Snel spel en ook snel klaar met de eerste set, waarin maar negen punten gegund werden aan de tegenstander. Zo zien we het graag!  Nu is het zaak om dit vol te houden en door te denderen.

De tweede set ging toch wat stroever dan de eerste. Wat aanpassingen in het spel van Zaanstad en wat moeite aan onze kant om direct te scoren. De rally’s werden langer en aan beide kanten werd goed verdedigd. Als je alleen de stand ziet, lijkt er geen spanning geweest te zijn. IMS/Voltena pakte deze tweede set met 25-18.

Dan de derde set, met de tweede set in het achterhoofd en wetende dat de derde set normaal gesproken de lastigste set is, was de spanning voelbaar. Opnieuw kwam het thuisspelend team erg goed en snel uit de startblokken, geen kansen weggeven en snel scoren. De voorsprong werd snel gepakt. Even leek Zaanstad nog bij te komen maar de Nieuwendijkers maakten een sprint naar de finish. Een duidelijk verschil, weinig eigen fouten en meer variatie in het spel leidden tot de setstand 25-13.

Dan de laatste set, waaraan wordt gestart met de wetenschap dat concurrent VoCASA  één punt heeft laten liggen tegen Sliedrecht sport D2. Als deze set wordt gewonnen, loopt IMS/Voltena één punt uit.  Het lijkt alsof deze kennis als een blok aan het been in de set meegesleept wordt.  De gehele set werd er tegen een achterstand van 2 á 3 punten aangekeken. Lukte het om dit verschil recht te trekken, dan liep Zaanstad toch weer een paar punten uit.

De tussenstand van 15-18 op het scorebord, is een wake-up call voor de meiden van IMS/Voltena. Het publiek liet zich meer horen, gezang werd steeds luider en tussen de punten door vulde DJ Clean de stilte met de juiste muziek. Voor iedereen was het duidelijk dat de thuisspeelsters een steuntje in de rug konden gebruiken om ook deze wedstrijd weer met de volle buit te pakken. De achterstand werd ingehaald en tot de twintig punten ging het gelijk op. Met een denderende serviceserie werd er een einde gemaakt aan de spanning en was IMS/Voltena vijf punten rijker!

Het publiek wordt bedankt en de voorzitter neemt nog even het woord, hij claimt de komende twee zaterdagen! De volgende thuiswedstrijd is tegen VC WIK Groot-Ammers DS1 en daarna de kampioenswedstrijd tegen VoCASA DS1 in Nijmegen op 21 april.  Daarbij is alle aanmoediging onmisbaar, maar om er een echt feest van te maken hebben we jullie hulp enorm nodig! Dus volgende week zaterdag 14 april in Nieuwendijk om 18:00 uur, BE THERE!

gh @ VoV, verslag en foto via Voltena dames 1.