Vizier op volleybal

 

MB en MC van Apollo 8 zijn NGJK kampioen!

 

 

VoV, 19-05-2023. 10:45 uur. Nadat de meisjes C en B van Apollo 8 kampioen waren geworden in de Topklasse mochten zij deelnemen aan de finaledag in Hoogeveen. De finale dag is het NGJK waar vanuit de 4 regio’s in Nederland de kampioen van de topklasse mag deelnemen. Het is een geweldig succes geworden.

De meisjes C boekten twee overtuigende zeges op de Bevers en Dinto, en speelde gelijk tegen Peelpush. Dit verloren setje maakte bij de meiden vechtlust los.  In de finale speelden zij opnieuw tegen Dinto. Dit werd een finale om van te genieten, met volle overtuiging werd er gespeeld. Onder leiding van aanvoerder Jet Grooters werd er met 2-0 gewonnen en was de eerste titel binnen. Op dat moment konden de meiden nog even meisjes B aanmoedigen want ook die hadden de finale bereikt.

De meisjes B won in de poulefase van Sliedrecht en VV Voorsterslag. Daarna hebben ze wat speelsters rust kunnen geven om de finale vol overtuiging te kunnen spelen tegen Sliedrecht. In de eerste set was het spannend tot 11-11 maar daarna maakte Apollo 8 het verschil.  In de tweede set ging het langer gelijk op, bij 18-19 achter was er even een schrikmoment toen aanvoerder Sam Snijders door haar enkel ging en bleef zitten. Maar gelukkig na enkele momenten kon ze de wedstrijd hervatten. De 2e set werd met 25-23 gewonnen en daarmee was de tweede titel van de dag binnen.

gh @ VoV, bron Anika de Beer, Apollo 8.