Meijners en Daalderop schoten met scherp

VoV, 25-03-2019. 13:21 uur. In de Italiaanse Serie A1 heeft de voorlaatste speelronde voor het nodige Nederlandse vuurwerk gezorgd. Met name Floortje Meijners en Nika Daalderop schoten met scherp voor hun teams.

Floortje Meijners maakt 31 (!) punten in de met 3-1 door Busto Arsizio gewonnen  wedstrijd van Casalmaggiore. De setstanden waren 25-21, 30-32, 25-23 en 25-16. Ze haalde een aanvallend scoringspercentage van 50%.  Nika Daalderop (foto onder) nam 25 punten voor haar rekening in de met 1-3 gewonnen partij van Firenze bij Filottrano. Zij haalde 62% als scoringspercentage in de aanval, daarnaast was ze passend (23 foutloze servepasses) en serverend (17 opslagen) ook nogal druk bezig. Haar collega en spelverdeelster Laura Dijkema maakte 2 punten.

Bij Novara vs Cuneo stond Celeste Plak de eerste vier sets in de met 3-2 gewonnen wedstijd in de basis. Ze scoorde 15 keer. Een 2-0 voorsprong (15, 18) maakte Cuneo met 18-25 en 23-25 ongedaan. Met Michelle Bartsch voor Celeste Plak in de ploeg won Novara de vijfde set met 15-12.

Brescia won met 3-2 van Conegliano, dat Robin de Kruijf, Kimberly Hill, Karsta Lowe en libero Monica de Gennaro buiten de basis liet. Judith Pietersen had invalbeurten in de 2de en 5de set, ze startte in de basis in de 3de set. De 28-26 en 16-14 in de laatste twee sets brachten Brescia de zege.

Crai, de in de Serie A1 uitkomende Italiaanse jeugdinternationals, won de eerste wedstrijd van dit seizoen met 3-1 van Chieri, de net boven hen in de ranglijst staande voorlaatste ploeg. En Bergamo liet een 3-0 zege noteren tegen Scandicci.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV en Chris Overkleeft.