Meijners met Monza naar kwartfinale CEV Cup

VoV, 27-01-2021, 3:50 uur. Monza was de gastheer voor één van de achtste finales in de CEV Cup, die in een ‘bubbel’ werd gespeeld met gisteren de wedstrijden tussen Bébéscsaba vs. Monza (0-3) en ZOK UB vs. VK Selmy Brno (3-2).

Waarna vandaag de winnaars Monza en ZOK UB in de kwartfinale tegenover elkaar staan. Een andere plaats bij de laatste vier moet komen uit de wedstrijd Galatasaray vs. SC Dresden, die ook vandaag wordt gespeeld. Reeds geplaatst voor de halve finale zijn Béziers en Obrenovac.

Monza, met Floortje Meijners drie sets, alle sets, in de basis won met 0-3. Deze uitslag kwam via 16-25, 27-29 en 22-25 tot stand. De Hongaarse opponent was vooral in de tweede en derde set knap lastig voor de Italiaanse ploeg.

Hanna Orthmann (7 punten) en Lise van Hecke (5 punten) waren in de eerste set scorend belangrijk voor Monza, dat via de tussenstanden 8-13, 12-19 en 14-22 in snel tempo naar de eerste setwinst ging.

De tweede set verliep een stuk moeilijker, Monza kwam nog wel met 6-10 ruim voor. Echter werkte de tegenstander die achterstand bij 20-19 helemaal weg, waarna het bij 22-20 op setwinst afkoerste. Meijners en van Hecke maakten 22-23 waarna een spannende eindfase van de set begon. Békéscsaba kwam bij 25-24 op setpoint, nadat Monza de kans op setwinst bij 23-24 gemist had. Ook op 25-26 en 26-27 lukte het niet het winnende punt te maken. Pas na 27-28 (foutserve Hongaarse dames) kwam de 0-2 in sets op het scorebord. In deze set scoorde Lise van Hecke 8 keer, Meijners had 2 keer succes.

In de derde set keek Monza tot aan 20-20 regelmatig tegen een kleine achterstand aan. Zoals bij 7-4, 13-11 en 18-16. Na de 20-20 ging het initiatief naar Monza, driemeter scores van Hanna Orthmann gaven Monza een 21-23 en 22-24 voorsprong, waarna het laatste punt ook voor Monza was.

Floortje Meijners scoorde totaal 9 keer, van Hecke en Orthmann waren met 19 en 17 punten de topscorers bij Monza. De eigen score was met 44 om 67 veruit in het voordeel van Monza, de foutenlast met 12 om 21 erg in hun nadeel.