Merkala Zaanstad levert mooie strijd

VoV, 03-10-2018. 15:50 uur.  Zaterdag stond voor ons de tweede competitie wedstrijd van het seizoen in Tilburg voor de boeg. We waren mooi op tijd vertrokken en na wat motiverende woorden van Vincent waren we klaar voor de warming up. We speelden in een grote ruime hal op center court. Er was veel geluid en muziek in de zaal te horen, waaronder van onze trouwe supporters meegereisd vanuit Zaanstad!

De eerste set begonnen Lara, Inge, Bente, Lisa, Luke, Fiona en Bente. We moesten erg wennen aan de grote hal en alle ruimte om ons heen. Hierdoor was ons spel niet stabiel genoeg en konden wij weinig inbrengen tegen de sterke aanval en serve van de speelsters van Tilburg. Kyra en Femke kwamen halverwege de set het veld in, maar de grote achterstand was niet in te halen. De eerste set ging met 25-10 naar Tilburg.

In de tweede set lukte het om in het achterveld de passlijn en verdediging goed neer te zetten en aan het net werd er meer vrijuit gespeeld. Femke scoorde veel harde ballen in de diagonaal! Tilburg kon het niveau van de 1e set niet meer terugpakken en wij wonnen deze tweede set overtuigend met 18-25.

De derde set konden wij ons stabiele, krachtige spel en strijdlust vasthouden. Irene kwam halverwege de set het veld in, die direct op een snelle set up van Kyra, de bal aan de overkant op de grond sloeg. Tilburg kwam aan het einde van de set wel weer dichterbij, maar wij wonnen deze set met 22-25.

De 4e set begon met een mooie voorsprong van 2-9. We konden veel variatie in de aanval laten zien en ook werden er veel ballen verdedigd. Tilburg ging meerdere dubbele wissels inzetten en hun sterke blok zorgde ervoor dat met name aan de buitenkant het lastig werd om te kunnen scoren. Tilburg kwam langzaam aan terug en halverwege de set begonnen er bij ons meer slordige foutjes in te sluipen. Er werd in deze set aan onze kant ook veel gewisseld, maar we konden het overtuigende spel van de twee sets hiervoor niet meer terugvinden. Tilburg zette ons meer onder druk en won deze set met 25-18.

De 5e set begon Kyra met een serveserie van 5 punten op rij! We wisselden van kant op de stand van 5-8 voor. Irene serveerde nog 2 strakke ballen, waardoor we met 5-10 voor kwamen. Er werd hard gewerkt door iedereen. De wissels aan de kant en ook onze supporters hebben heel enthousiast aangemoedigd. Er was vertrouwen dat we door gingen pakken.

Tilburg gaf echter niet op en bij 12-14 voor ons, kwamen zij door een mooie serveserie gelijk tot 14-14. Het was enorm spannend. Helaas konden wij het zaterdag niet afmaken en trok Tilburg aan het laatste eind door uiteindelijk met 16-14 de wedstrijd te winnen. Ook al was dit natuurlijk erg balen, zijn wij blij met de 2 punten die we met hard werken binnen hebben gehaald. Het was een wedstrijd met sterke en minder sterke fases, waarin er duidelijk werd dat wij als teams zeker aan elkaar gewaagd zijn.

Aankomend weekend, zaterdag 6 oktober, spelen we om 17.00 uur in Velden tegen VC Velden. Wij gaan er weer een knallende wedstrijd van maken!