Merkala Zaanstad ten onder in Haps

VoV, 29-10-2019. 5:04 uur. Op zaterdag 26 oktober stond onze wedstrijd tegen Havoc op de planning. Havoc is dé volleybalvereniging uit het pietoreske Haps, wel eens gehoord van Haps? Wij ook niet. 1 uur en 29 minuten hadden wij om ons volledig klaar te stomen, maar met de mixtape van onze MC Femke stelde die 149 km niets voor.

Set 1 werd gestart met Kyra, Inge, Lisa H, Aaliyah, Femke en Luke. Eén van de eerst geslagen ballen was een geweldige omloop van onze 18-jarige Aaliyah, dat beloofde veel goeds! Maar ondanks dat wij begonnen met een 1-4 voorsprong kwam Havoc goed terug. Met een sterk blok lukte het ons niet de ballen op de grond te krijgen. De hele set bleven wij achter de feiten aan lopen en kregen wij het gat niet meer gedicht. Ook de dubbele wissel met Lisa G (ook wel Lidl) en onze invalster Elin, die er beiden goed inkwamen, kon het tij helaas niet meer keren. Met 25-21 ging Havoc er met de winst vandoor.

Set 2 begon met dezelfde beginopstelling als de eerste set. Al snel liet Havoc opnieuw zien de betere partij te zijn. Wel een groot compliment voor onze spelverdeling en de middens, die deze wedstrijd absoluut hebben laten zien dat onze omloopballetjes niet te stoppen zijn en ook de blokkering steeds beter wordt. Super leuk om te zien! Op 20-15 achterstand scoorde wij het punt, maar dankzij Hans Kazan achter het scorebord werd het 21-15 voor de tegenstander in plaats van 20-16. Deze frustratie en het goede spel van Havoc kwamen wij niet meer te boven en wij verloren deze set met 25-18.

Set 3, Lidl was er inmiddels ingekomen voor Kyra en Elin voor Inge. De hele set ging redelijk gelijk op, waarbij wij zeker vaker de voorsprong hebben genomen dan de tegenstander. Eindelijk kregen we wat meer vertrouwen, hadden we het blok van de tegenstander beter door, kwam onze service meer op ons niveau en wonnen wij terecht deze set. Eindstand 22-25.

Set 4, ook deze set ging gelijk op en bleef spannend tot 20-20. Jammer genoeg op dat moment teveel foutjes van onze kant. Havoc bleef sterk en maakte het netjes af met 25-22. Heel jammer, een vijfde set had er zeker ingezeten!

Aanstaande zaterdag 2 november gaan wij de strijd aan tegen de nummer 2 SOMAS/Activia, we zien jullie graag om 18.15 uur in de Koog.