Met VoV Europa in, nu voor de mannen

VoV, 07-11-2018. 8:37 uur. Een zwerftocht door Europa langs de volleybalvelden waar Nederlandse mannen de punten voor hun teams tegen de vloer slaan of ze er juist vanaf houden.  VoV neemt u mee voor een wedstrijd update van resultaten en scores.

In Italië zijn we snel klaar, daar kwamen Sjoerd Hoogendoorn (Perugia), Luuc van der Ent en Wessel Keemink (beide Modena) niet in actie. Perugia won met 3-1 van Siena, Modena nam een 0-3 zege mee bij Latina.

Bij Civitanova vs Trentino stond Maarten van Garderen drie van de vijf sets in de basis en had in de andere twee invalbeurten. Voor bijna 4.000 toeschouwers verloor zijn ploeg met 3-2 na een 1-2 voorsprong. De 25-20 en 15-13 bezorgden Civitanova de winst. Van Garderen scoorde 6 punten.  Nimir Abdelaziz had drie serve invalbeurten bij Milano vs Grotte. Hij scoorde 1 keer voor Milano. Zijn ploeg won met 3-1.

In de serie A2 verloor Hidde Boswinkel met Lagonegro thuis met 2-3 na een 2-1 voorsprong van Emilia. Boswinkel maakte 16 punten. Jan – Willem Snippe won met Groce met 0-3 bij Lamedia. Snippe scoorde 8 keer en was 26 keer foutloos op de serve van de tegenstander.

Bij onze Zuiderburen won Aalst met 1-3 van Zoersel. Tim Smit maakte 9 punten voor Aalst, hij had in de eerste set een invalbeurt en stond daarna twee sets in de basis. Volley Gent versloeg Leuven met 3-2, mede dankzij vele scores van het duo Stijn van Schie (27 punten) en Chris Ogink (18 punten). Michiel Ahyi kwam niet in actie voor Gent. Bij Roeselare vs Menen maakte Jente de Vries 13 punten, maar kon de 3-0 nederlaag (21, 17, 21 ) daarmee niet voorkomen.

Maaseik vs Achel was meer dan een Nederlands onderonsje. Met aan beide zijden van het net totaal een zestal Nederlanders in het veld. Maaseik won met 3-0. (17, 14, 19). Voor Maaseik scoorde Jelte Maan 16 keer, libero Just Dronkers hield 11 opslagen van de vloer. Bij Achel maakte Brian Schouren er 12, Rob Bontje 6, Joeri Polman 2 en Allan van de Loo 1. Niet iedereen stond drie sets in het veld.

In Turkije verloor Wouter ter Maat met Fenerbahce met 3-2 van Istanbul BBSK. Hij scoorde 23 keer en werd daarmee topscorer. Zijn ploeg kwam met 1-2 voor, maar via 25-23 en 15-11 ging de zege toch nog naar de thuisploeg. Niels Klapwijk was met 22 punten voor Yüntas topscorer bij Jeopark Kula vs Yüntas. Zijn ploeg behaalde een 0-3 uitzege, de derde set was met 25-27 op het nippertje.

Bondscoach Gido Vermeulen behaalde in Polen met MKS Bedzin een 0-3 zege bij rode lantaarndrager Rzeszów. De 33-35 in de eerste set werd gevolgd door 14-25 en 22-25. Robbert Andringa verloor thuis met Olsztyn van ZAKSA. Met 1-3. Andringa had in elke set een invalbeurt en scoorde 2 punten. Olsztyn staat 8ste, Bedzin 12de.

Gijs van Solkema won op 27 oktober, hun laatst gespeelde wedstrijd, met 3-1 van VCO Berlijn. Hij stond vier sets in de basis en scoorde 5 keer, waarvan 4 keer via de opslag. We hebben het natuurlijk over de Bundesliga en over zijn ploeg SVG Lünenburg. Meer Nederlanders spelen er niet in de Bundesliga.

In Frankrijk was Rennes vs Poitiers de topper van de week. Poitiers won met 2-3 na 13-15 in de vijfde set. Mede door totaal 10 treffers van Thomas Koelewijn en 24 van Jochen Schops, die de 32 punten van de Belg Bram van den Dries ongedaan maakten. De 32 om 15 foutenlast was gewoon teveel van het ‘slechte’ voor Rennes.

Floris van Rekom speelde niet bij Tours, dat met 3-1 van Toulouse won. Gijs Jorna was foutloos in de servepass en scoorde 7 keer voor Toulouse, zijn ploeggenoot Ramon Martinez Gion had een invalbeurt. Met totaal 21 punten had Robin Overbeeke een groot aandeel in de 3-1 zege van Nice op Ajaccio. Twee sets waren de teams aan elkaar gewaagd (28-26, 23-25), daarna sloeg Nice toe. Nantes Rezé van Dirk Sparidans won met 3-0 van Sète. Sparidans kwam 10 keer foutloos in actie op de opslag van de tegenstander. En Bennie Tuinstra kwam niet in actie bij Tourcoing, dat met 3-0 van Montpellier verloor.

In Zwitserland won Volley Amriswil van trainer coach Marko Klok en speler Ewoud Gommans met 3-0 van Volley Luzern. Gommans speelde twee sets en scoorde 2 keer.  Na drie wedstrijden in Griekenland gaat Olympiakos van Jeroen Rauwerdink ongeslagen op kop, afgelopen weekend wonnen ze met 2-3 van Iraklis Cjhalkidas, waar Tijmen Laane onder contract staat. Iraklis staat vijfde in de stand. En in Roemenië won Michael Parkinson met Steaua Bucuresti de stadsderby tegen Dinamo met 3-1.  De 28-26 en 26-24 in de tweede en vierde set waren maar nipt.