Midweeks in nationale Europese competities.

VoV, 17-02-2022. 8:47 uur. Niet alleen in Nederland maar ook elders in Europa is men druk om de door corona opgelopen achterstanden in het speelschema in te lopen. Gisteravond werd er o.a. ook in Griekenland, Duitsland en Roemenië ingehaald. Onderstaand de resultaten van de teams met Nederlanders in hun selectie.

Panathinaikos van Maret Grothues had het moeilijk met Markopoulos en wist na 2-1 achter via 13-25 en 9-15 toch nog de winst mee terug naar Athene te nemen.  Het ging gelijk op in de eerste set (25-22), in de tweede kon Panathinaikos redelijk eenvoudig met 17-25 de stand gelijktrekken. Daarna ging de derde met 25-19 naar de thuisploeg, waarna de ploeg van Grothues alsnog de wedstrijd in haar voordeel kon omdraaien.  Na de 1-8 en 11-8 pakten ze via 9-15 twee punten.

Maret Grothues scoorde 20 keer, haar ploeg blonk vooral blokkerend (5 om 19 punten) uit, maar was ook aanvallend met 57 om 65 de betere. Panathinaikos staat eerste met zes punten voor op de naaste belager.

AOP Kifissa van Freek de Weijer behaalde gisteren een belangrijke en ruime 3-0 zege (15, 16, 16) op hekkensluiter Filippos, Dit betrof ook een inhaalduel. In de eerste set werd na 8-8 het gaatje naar 12-8 geslagen via o.a. een blokpunt van de Weijer. Kifissia liep steeds verder uit en sloot met 25-15 af. Na de 8-2 in de tweede set verliep het vervolg ook voorspoedig (15-5, 17-11). En in de derde set werd na 12-7 en 20-10 opnieuw ruim gewonnen. De Weijer scoorde 1 keer, zijn ploeg staat vijfde, met 13 punten achterstand op de nummer 4

SC Schwerin is in de Bundesliga naar de derde plaats geklommen. Tegen hekkensluiter Neuwied pakten ze gisteren een 0-3 zege. Met 15-25 en 20-25 was er na twee sets geen kou aan de lucht, in de derde set werd het ineens nog spannend toen geen van beide teams op 28-28 nog geen beslissing had geforceerd. Dat gebeurde daarna met 28-30 in het voordeel van Schwerin. Femke Stoltenborg speelde drie set en scoorde 1 keer, Indy Baijens stond twee sets in de basis en maakte 4 punten.

Schwerin (16-32) is nu derde en is SC Potsdam (15-31) voorbij. Voor hen staan nog SC Dresden (15-33) en Stuttgart (16-46)

Dinamo Bucuresti van Ewoud Gommans won de stadsderby tegen Stiinta Bucuresti met 2-3. Via 13-25 in de tweede en 18-25 in de derde set kwamen ze met 1-2 voor, de 25-21 van de thuisploeg maakte gelijk, waarna de 13-15 de strijd in het voordeel van de ploeg van Gommans besliste.  Gommans had in drie sets invalbeurten maar kwam niet tot scoren. Zijn team staat na koploper Arcada Galati (17-47), Steaua Bucuresti (18-44) en Craiova (17-41) met 16-38 op de vierde plaats.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto SC Schwerin.