Midweeks in Turkije en Tsjechië

VoV, 28-01-2021. 4:36 uur. Drie oranje internationals kwamen gisteravond in actie. Wouter ter Maat en Maarten van Garderen in Turkije en Wessel Keemink in Tsjechië, waar de topper tussen Budejovice en Karlovarsko op het programma stond.

In Turkije zette de ploeg van ter Maat en van Garderen de zegereeks voort. Ook het bezoekende Sorgun had geen verweer tegen de aanvallende overmacht van de thuisploeg, die met Atanasov (20 punten) , ter Maat (14 punten in 3 sets) en van Garderen (12 punten) makkelijk scorende spelers aan het net had. Opnieuw haalde van Garderen met een aanvallend scoringpercentage van 79% een prima resultaat.

Ziraat Bankasi sloeg in de eerste set na de 20-20 gelijke stand toe, Via 22-20 en 23-22 werd het 25-22. In set twee pakte Sorgun een serie van vier punten na de 17-17 gelijke stand en won vervolgens met 20-25. De derde set was een makkelijke prooi voor de thuisploeg. Ze liepen van 10-7 uit naar 18-7 en wonnen met 25-11. Na de 16-16 in de vierde set maakte Ziraat het verschil (naar 22-20) en won met 25-20.

De ploeg van het Oranje duo staat nu met 20-50 op de derde plaats. De twee ploegen boven hen hebben drie punten meer. Fenerbahce is met 21-53 eerste, Galatasaray met 22-53 tweede.

Wessel Keemink, die onlangs zijn per 31 januari aanstaande aflopende contract bij Karlovarsko tot einde seizoen verlengde, speelde tegen Budejovice, dat op de tweede plaats staat. Aan een lange serie overwinningen voor Karlovarsko maakte Budejovice een einde. Met 3-1 stuurden ze de koploper huiswaarts. Via de setstanden 25-19, 20-25, 25-20 en 25-14 was het verschil duidelijk en dus terecht.

Keemink stond vier sets in de basis, maar scoorde niet. Zijn ploeg bleef in de eigen score beduidend achter bij hun naaste belager (72 om 51), het verschil maakte Budejovice voornamelijk blokkerend (15 om 5) en serverend (9 om 2 aces). Karlovarsko blijft nog wel alleen koploper (20-49) omdat Budejovice een wedstrijd minder speelde (19-46),

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort, Wouter ter Maat.