Midweekse ronde in de Bundesliga

VoV, 24-10-2019. 5:44 uur. Gisteravond werd er in de Bundesliga een midweekse speelronde afgewerkt, waarin de Ladies in Black, Allianz MTV Stuttgart en Potsdam een uitzege behaalden en Schwerin en Münster de punten in eigen huis hielden.

USC Münster van trainer coach Teun Buijs, spelverdeelster Sarah van Aalen en mid Demi Korevaar won de eerste thuiswedstridj van het seizoen. Tegen Suhl werd een 3-0 zege behaald. Sarah van Aalen werd bijd e thuisploeg tot MVP gekozen, ze sccorde net als Demi Korevaar 5 keer.

Na de time out van Teun Buijs op 22-22 in de eerste set scoorde Münster drie keer achter elkaar en won met 25-22, een vroeg opgelopen achterstand in de tweede set (6-10) had Münster bij 11-11 weggewerkt, waarna ze met een 14 om 5 score de 25-16 setwinst binnenhaalden. In de derde set bleef het langer spannend en kon Münster na 25-23 de eerste zege bijschrijven.

Er was on line geen matchreport beschikbaar, we konden dus niet de eventuele scores van Anniek Siebring en Hester Jasper achterhalen. Toevoeging 10:31 uur. We kregen de cijfers toch toegestuurd, waarvoor dank. Anniek Siebring scoorde 8 keer, Hester Jasper had in elke set (late) invalbeurten en scoorde niet.

Aachen behaalde bij Dresden een 2-3 zege, kon via de tweede en vierde set met minimaal verschil (22-25, 23-25) de achterstand, die middels 25-16 en 25-22 was opgelopen wegwerken,  om vervolgens in de tiebreak toe te slaan. Met 12-15. Tessa Polder en Marrit Jasper scoorden beide 14 keer voor Aachen. Lynn Blenckers speelde niet bij de Ladies in Black, ook Laura de Zwart kreeg geen speeltijd bij Dresden.

Wiesbaden van Nynke Oud en Potsdam maakten er qua setstanden en dus niveau een beetje een vreemde wedstrijd van in de eerste vier sets. Wiesbaden kwam met 2-0 voor (25-14, 25-17) en werd daarna middels 11-25 en 15=25 weer door Potsdam ingehaald. Met 13-15 bleef Potsdam daarna aan de goede kant van de score. Nynke Oud speelde de eerste vier sets op spelverdeling, ze scoorde 4 keer.

Supercupwinnaar SSC Schwerin had tegen Erfuhrt een ruim betere eigen score met 80 om 52 punten en won dan ook. Met 3-1 via de setstanden 25-17, 24-26, 25-22 en 25-19. Nicole Oude Luttikhuis had in de eerste drie sets invalbeurten, in de vierde stond ze in de basis. Ze scoorde 14 keer. Spelverdeelster Britt Bongaerts liet 7 punten noteren.

Stuttgart nam een 0-3 zege bij Straubing mee en bleef na drie wedstrijden, net als Potsdam, zonder puntverlies. Straubing kreeg 21, 22 en 19 punten mee. Juliët Lohuis liet er voor Stuttgart 5 noteren.

De top 5 bij de dames zijn Stuttgart 9 punten, Potsdam 9 punten, Aachen 8 punten, Schwerin 7 punten en Münster, dat een wedstrijd meer speelde, 6 punten.

Bij de mannen in de Bundesliga verloor Lüneburg met 1-3 van VfB Friedrichshafen. Spelverdeler Gijs van Solkema werd bij de thuisploeg tot MVP gekozen. Netzhoppers Bestensee won thuis met 3-1 van Heitec Volleys Eltman. Bij de bezoekers speelde Luuc van der Ent alle sets in de basis, hij scoorde 11 keer waarvan 3 keer blokkerend.

United Volleys Frankrfurt, met MVP Floris van Rekom, behaalde een 3-1 zege op Bisons Bühl van de Nederlandse trainer coach Johan Verstappen. Van Rekom scoorde 20 punten en werd daarmee topscorer van de partij. Twee keer 25-18, 24-26 en 25-22 maakten de eindscore. Mart van Werkhoven won met Herrsching een vijfsetter bij TV Rottenburg nadat ze met 2-0 hadden achter gestaan. Van Werkhoven nam totaal 5 punten voor zijn rekening.

Bij de mannen staat Friedrichshafen met 9 punten bovenaan, Berlin heeft een puntje minder en Frankfurt, dat een wedstrijd minder speelde, staat drie punten achter de koploper.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood. USC Münster.