Midweekse winst voor VC Zwolle en VC Sneek

VoV, 01-12-2022. 6:15 uur.  Gisteravond stonden er in de Eredivisie dames twee wedstrijden op het programma. VC Zwolle vs. Eurosped en VC Sneek vs. Sudosa-Desto.

VC Zwolle behaalde uit de laatste drie wedstrijden 8 punten  via zeges tegen Sudosa-Desto (3-2), Peelpush (3-0) en Voltena (1-3). Eurosped was minder succesvol, maar putte uit de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Apollo 8 (2-3 verlies) veel vertrouwen om de opgaande lijn in spelniveau te kunnen doortrekken. Een goed resultaat tegen VC Zwolle zou daarvan de bevestiging zijn.

Maar dat bleef helaas voor de ploeg uit Vroomshoop uit. Tot aan de bigpoints waren de teams aan elkaar gewaagd, daarna harkte VC Zwolle drie keer de winst binnen.

In de eerste set pakten ze een minimaal verschil na 11-11 en de marge van twee punten werden tot 20-18 vastgehouden. Na een score van Evie van Kerkvoorde en twee aanvallende fouten (20-21) moest Zwolle de time out in, nam met een ace van Susan Schut de leiding weer over (22-21), waarop Eurosped met twee aanvallende fouten en een foutserve de set verloren zag gaan (25-22)

Zwolle maakte van een 1-5 achterstand in de tweede set een 6-5 voorsprong en kon ook de 8-10 veranderen in 13-11. Bij 14-12 en 18-15 gingen de teams naar de zijlijn, VC Zwolle gaf geen krimp en hield het verschil ook in de big points vast. De 21-19 werd 23-20 en met een kill-block werd de set met 25-20 binnengehaald.

In de derde set ging het in het midden van de set fout voor Eurosped. Na 14-14 werden te veel punten middels aanvallende fouten weggegeven en Zwolle kwam daarmee redelijk eenvoudig op een 21-17 voorsprong. Maureen van der Woude scoorde nog tegen, maar in de finale waren een foutserve en een buiten de lijnen geslagen aanval beslissend voor de 24-20 stand. Via de side out pakte Zwolle de 25-21 en 3-0 winst.

VC Sneek was afgelopen zondag met 0-3 te sterk voor FAST, Sudosa-Desto had een competitievrije zaterdag. In Sneek is het lastig winnen, dat weet de ploeg uit Assen nog van de NO Nederland Cup. Bij een driepunter kan Sneek in de stand op gelijke hoogte komen met Apollo 8, Sudosa-Desto zou bij de volle buit de Top 6 goed in het vizier houden.

VC Sneek kwam in de Sneker Sporthal niet in de problemen en hield gedurende de hele wedstrijd de regie stevig in handen. Via een solide  3-0 zege via de setstanden 25-17, 25-16 en 25-18 was de ploeg  van trainer/coach Harry van den Brink op alle fronten sterker. Deze driepunter levert VC Sneek de derde plaats op de ranglijst op, ze gaan Apollo 8 voorbij.

Vandaag staan er nog twee wedstrijden op het programma. VV Utrecht speelt thuis tegen Voltena en Peelpush ontvangt Dynamo Apeldoorn.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart en Peter Gommans.