Midweekse zeges Stuttgart en Rote Raben

VoV, 13-02-2020. 6:31 uur. In de Bundesliga waren er gisteravond twee wedstrijden. De finalisten van aanstaande zondag in ‘der Pokal’, en tevens nog actief in Europa, speelden. MTV Stuttgart kreeg Straubing op bezoek en SC Dresden was gastheer voor de Rote Raben uit Vilsbiburg. Zondag staan Stuttgart (Juliët Lohuis) en Dresden (Laura de Zwart) tegenover elkaar in de bekerfinale. Na vanavond gaat de Bundesliga op 22 februari verder.

MTV Stuttgart vs. Straubing werd een 3-0 zege (27-25, 25-17, 25-21) voor de thuisploeg. Alleen in de eerste set bood Straubing sterk weerstand, kwam van een 16-11 achterstand terug naar 21-20 en capituleerde pas in de extra punten van de setfinale. In de set daarna was Stuttgart bij 16-8 en 21-10 veel te sterk voor de gasten en ze maakten de klus in de derde set af. Dat kostte enige moeite, de 14-16 achterstand werd omgebogen naar 21-9, waarna de voorsprong niet meer in gevaar kwam.

Juliët Lohuis had vanaf de opslaglijn 4 keer succes. Daarnaast maakte ze hetzelfde aantal punten aan het net. Met een 53 om 44 eigen score en een 19 om 24 was Stuttgart twee keer de betere ploeg.

SC Dresden vs. Rote Raben Vilsbiburg werd een vijfsetter, die niet zo goed afliep voor de ploeg van Laura de Zwart. Er leek helemaal niets aan de hand toen de eerste set via 16-8 en 21-20 met 25-12 wed binnengehaald. In de twee sets daarna stonden Myrthe Schoot en Iris Scholten aan het eind met de handen in de lucht. De tweede wonnen ze met 24-26 en in de derde maakten ze een 21-15 achterstand ongedaan. De 23-25 bezorgde hen een 1-2 voorsprong in sets. Dresden pakte de tiebreak via 25-21, maar daarin trokken de gasten aan het langste eind. De 9-10 werd 9-12, waarop de setwinst met 12-15 volgde.

Laura de Zwart stond drie sets bij Dresden in de basis, maar werd nagenoeg niet in het spel betrokken. Ze kreeg welgeteld één set-up, ze scoorde één keer. Iris Scholten maakte 6 punten voor Rote Raben en Myrthe Schoot was bij 24 serves van Dresden foutloos. Het verschil in de eigen score (88 om 73) kwam voornamelijk via de eerste set tot stand.