Modena met 2-0 voor tegen Perugia

160218ModenaCL

Bij de play– offs in Italië heeft DHL Modena zich via een 2-3 uitzege bij Sir Safety Conad Perugia naar een 2-0 voorsprong in wedstrijden gespeeld. Het eerste duel werd in Modena met 3-0 door hen gewonnen, gisteren moest voor 3.800 toeschouwers de tiebreak de beslissing brengen.

Beide ploegen beslisten  een set met duidelijk verschil voor zich. De eerste ging met 25-21 naar de thuisploeg, de gasten maakten via 17-25 gelijk. In de derde set was Modena wel heel erg gul voor de tegenstander, maar liefst 15 (!) punten gaven ze kado. Dat het dan nog maar een nipte 26-24 werd, was voor een groot deel te danken aan hun 18 eigen scores in deze set. In de vierde set kon Modena middels 23-25, na met 14-21 te hebben voorgestaan, de beslissende vijfde set afdwingen. Via 4-5 en 8-12 ging de winst met 10-15 naar Modena. Al met al had de strijd meer dan 2 uur en een kwartier geduurd.

Met een eigen score van 64 om 81 punten had de ploeg van Earvin Ngapeth duidelijk voordeel, dat door de hogere foutenlast, 29  om 37 punten, niet  ongedaan werd gemaakt. Met name de totaal 41 foute opslagen zorgden aan weerskanten van het net voor snelle punten, net als de 11 aces. Dat zijn overigens wel 52 van de totaal 211 punten, ofwel bijna 25%. Aan het net had Modena een 58 om 76 voordeel (aanval 48 / 62, blok 10 /14)

Luca Vettori (Modena) werd met 22 punten topscorer, zijn collega Earvin Ngapeth kwam tot 20 punten, net als Aleksandar Atanasijevic van Perugia. De titelstrijd wordt zondag 8 mei voortgezet. Bij winst van Modena is de Scudetto voor hen.

(gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Modena)