Modena ongeslagen in CL-vierkamp in Roeselare

VoV, 18-12-2020. 5:45 uur. Op de laatste dag van de Champions League vierkamp in Roeselare heeft Modena de eerste plek met 8 punten op de ranglijst behouden. Via een 3-2 zege op Roeselare bleven ze ongeslagen. Warszawa won met 3-0 van Kemerovo en staat tweede (6 punten), Kemerovo werd derde (3 punten) en Roeselare sluit de rij met 1 puntje.

Modena en Roeselare maakten er als afsluiting van de vierkamp een hele mooie partij van. De koploper van de Belgische EuroMillions League, dat de eerste twee wedstrijden met 3-0 had verloren, bood de koploper in de poule, die de eerste twee wedstrijden had gewonnen, sterk tegenstand.

Roeselare nam zelfs een 1-2 voorsprong in sets via 25-27, 25-19 en 22-25 maar kon de wedstrijd daarna niet voor zich beslissen.

In de eerste set kwamen ze van een 16-11 achterstand terug naar 20-21, waarna ze in de spannende finale wonnen. In de tweede hield Modena de 16-11 en 21-18 voorsprong vast. En in de derde set pakte Roeselare na 16-15 achter het initiatief en liep uit naar 17-21 om met 22-25 op 1-2 in sets te komen.

Modena veranderde de 1-2 achterstand via 25-22 en 15-11 in een 3-2 zege.

In set vier waren de rollen omgedraaid voor wat betreft achterstand wegwerken en winnen. Nu kon Roeselare de drie punten verschil bij 13-16 niet vasthouden en moest na de 21-20 tussenstand de winst aan Modena laten. De Italiaanse ploeg had in de tiebreak, na een gelijk opgaand begin (4-5, 10-8), het beste eindschot.

Bij Roeselare had Michiel Ahyi in drie sets invalbeurten, Stijn van Schie bleef de hele wedstrijd aan de kant. In de eigen score bleef Roeselare één puntje bij Modena achter, in de foutenlast hadden ze een negatief saldo van zeven punten, dat vooral door de aanvallende fouten werd veroorzaakt.

In de andere partij, waarin het om de tweede plek op de ranglijst ging, won Warszawa met 3-0 van Kemerovo. Via de setstanden 25-22, 25-22 en 25-16.

Teams zien elkaar op 9, 10 en 11 februari 2021 in Modena weer voor de tweede vierkamp in de ze poule.