Moeizame winst ZVH H2 op VV Amsterdam

VoV, 15-01-2024. 7:04 uur. Het tweede herenteam van Zevenhuizen ontving zaterdag het team van VV Amsterdam, een team dat een gelijk aantal punten heeft, maar minder wedstrijden speelde. Na een spannende strijd wisten de Zevenhuizense heren de wedstrijd in vijf sets te beslissen via de setstanden 27-25, 25-23, 17-25, 23-25 en 16-14.

Trainer/coach Ronald de Rooij met Thomas van Rij als assistent, kon in deze wedstrijd niet beschikken over tweede spelverdeler Emanuel van Rangelrooij en de aanvallers Merijn Draijer en Marc Prosman. De volgende basisopstelling werd binnen de lijnen gestuurd: Julian Perdijk, Tom Sonneville, Luca van Hal, Elwin Oskam, Damian Lustig, Jens Everaart en libero Kyan Merkus.

Vanaf het begin ging het gelijk op en hielden de beide teams dit tot 8-9 op. Daarna wist Amsterdam met een sterke serve en blok afstand te nemen en moest coach Kristian van der Wel bij 8-12 zijn eerste time-out nemen. Hierna werd de opslag teruggehaald en kon Zevenhuizen werken om de achterstand te verkleinen. Met sterke aanvallen van Luca van Hal en Jens Everaart wist Zevenhuizen Amsterdam te bedwingen tot het nemen van een time-out bij 16-18 Het scoreverloop bleef nu gelijk opgaan en bij 19-20 kwam Jake Anfiloff voor de serve in het veld voor Jens Everaart, die vrij snel werd teruggedraaid. Uiteindelijk wist Elwin Oskam deze set met 27-25 voor Zevenhuizen binnen te halen.

Met dezelfde opstelling trad Zevenhuizen aan in de tweede set. Ook nu ging het scoreverloop gelijk op en wist Julian Perdijk met zijn blokkering voor de broodnodige punten te zorgen. Na een tweetal sterke services van Amsterdam nam coach Ronald de Rooij bij 14-16 zijn eerste time-out. Dit had effect en ook de aanvallen van spelverdeler Tom Sonneville en kon Zevenhuizen een voorsprong nemen. Na een spannende strijd, waarbij libero Kyan Merkus veelvuldig de ballen van de vloer wist te houden werd deze set met 25-23 gewonnen.

In de derde set liet Zevenhuizen Amsterdam meer in hun spel komen en had weinig grip op hun aanval en service en bij 12-16 werd de eerste time-out gebruikt door coach Ronald de Rooij. Bij 12-17 kwam Jake Anfiloff binnen de lijnen voor Elwin Oskam maar Amsterdam bleef in hun spel en liep gestaag uit tot een 17-25 setwinst.

In de vierde set bleef Jake Anfiloff staan en kwam Bram van der Wel voor Luca van Hal binnen de lijnen. Vanaf het eerste fluitsignaal liet Bram van der Wel zien waar hij toe in staat was en scoorde direct een aantal punten waarmee Zevenhuizen op een 6-3 voorsprong kwam. Dit kon Zevenhuizen tot 12-9 volhouden, maar door een sterk blok en serve kwam Amsterdam terug in de wedstrijd en wist de achterstand om te buigen in een voorsprong. Deze wist Zevenhuizen nog teniet te doen, maar Amsterdam was los en kon deze set ook in hun bezit nemen met 23-25.

Coach Ronald de Rooij zette in de beslissende vijfde set zijn beginopstelling in het veld. De beide teams hielden elkaar goed in evenwicht maar zag Amsterdam met een 5-8 voorsprong van helft wisselen. Na een sterke servicebeurt van Elwin Oskam wist Zevenhuizen naar 11-9 komen. Toch kon Amsterdam bij 13-14 op matchpoint komen, op deze stand nam coach Ronald de Rooij en time-out en kon Jens Everaart dit matchpoint wegwerken. Daarna konden Elwin Oskam en als laatste Tom Sonneville met hun aanval deze set met 16-14 winnend afsluiten en daarmee naar een vijfde plaats komen.

Voor het tweede herenteam van Zevenhuizen staat op zaterdag 20 januari 2024 een uitwedstrijd in Haarlem op het programma tegen het tweede team van Spaarnestad, de nummer 11 van de tweede divisie C

gh @ VoV, verslag van Steef van Duin, ZVH. Foto Carla Perdijk.