Vizier op volleybal

 

Montpellier, ook verlies herenduo’s

VoV, 30-08-2018. 4:55 uur.  Afgelopen weekend deden ze in Scheveningen nog mee aan het NK Beachvolleybal, gisteren stonden ze alweer met de blote voeten in Montpellier in het zand.  Bij de heren was Oranje met twee duo’s present op dit One Star FIVB World Tour toernooi. Mees Blom / Yorick de Groot (5de bij het NK) en Ruben Penninga / Tom van Steenis (zilver bij het NK) waren voor Nederland van de partij in Frankrijk.

Penninga / van Steenis (foto boven) moesten het opnemen tegen het Franse duo Rowlandson / Barthelemy, die met een wild card als nummer twaalf in het hoofdtoernooi kwamen. Het BTN duo staat daarin vijfde.

In de openingsset ging het Nederlandse duo na een 1-3 achterstand en een 4-3 voorsprong lange tijd aan de leiding. Bij 11-10 werd er verplicht gepauzeerd, bij 14-14 voor de vierde keer van speelhelft gewisseld. Daarna ging het mis, de Fransen pakten in twee servebeurten naar 14-16 en 15-18 drie punten voorsprong. De side out verkleinde dit tot twee (16-18), maar daarna kreeg het Nederlandse koppel geen puntje meer mee en ging de set met 16-21 verloren.

In de twee set sloeg het Franse tweetal al vroeg een gaatje van drie punten (2-5). Het lukte Penninga / van Steenis maar niet om na de side out op eigen serve te scoren en zo bleef het verschil steeds drie punten. Bij de technische time out (9-12)  en de fase naar de vijfde veldwissel bij 16-19. De laatste twee punten kregen de Fransen bijgeschreven, het werd opnieuw 16-21. Dus een 0-2 nederlaag.

Om de ‘round of 12’ , de tussenronde voor de kwartfinale, te halen zal Penninga / van Steenis vandaag van het Franse duo Loiseau / Caravano moeten winnen.

Mees Blom / Yorick de Groot hadden in actie moeten komen tegen Molin / Tholse uit Zweden. We kunnen niet aangeven waarom, wellicht een blessure, maar de partij  werd met een 2-0 zege via twee keer een setstand van 21-0 door het Zweedse duo gewonnen. Voor vandaag staat voor Blom / de Groot nog wel de wedstrijd in de verliezersronde gepland tegen Mark Garcia-Kidd / Freddi Bialokoz uit Engeland, maar het is even afwachten of dat duel ook gespeeld wordt.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.