Montpellier, verlies voor de damesduo’s

VoV, 29-08-2018. 12:08 uur. Afgelopen weekend deden ze in Scheveningen nog mee aan het NK Beachvolleybal, gisteren stonden ze alweer met de blote voeten in Montpellier , Frankrijk,  in het zand. Bij de dames aldaar was Nederland met twee duo’s present op dit One Star FIVB World Tour toernooi. Met Julia Wouters / Pleun Ypma en Annemieke Driessen / Ilke Meertens, 9de bij het NK,  was het andere tweetal.

Julia Wouters en Pleun Ypma hadden een slechte start in de openingsset. Het was blijkbaar even wennen want heel vlot stonden ze met 6-1 achter, de inhaalrace ging via 9-5 en 12-9 bij 14-14 ten einde. Ze stonden voor bij 14-15, maar de Noorse dames Emilie Olimstad en Frida Berntsen draaiden de stand weer snel in hun voordeel bij 17-15. Op 18-18 weer evenwicht, maar opnieuw hadden de Noorse dames het antwoord paraat en wonnen met 22-20.

In de tweede set lieten Wouters / Ypma zich niet nogmaals verrassen. Ze pakten meteen een paar punten voorsprong (3-5, 8-10) en bouwden dat uit naar een handvol punten bij 10-15 en 12-17. En ze lieten zich dit voordelige verschil ook niet meer afpakken. Na de vijfde veldwissel bij 15-20 maakten ze de set bij eerste gelegenheid af. Dus 15-21 en verlengen.

In de tiebreak ging het voor het NL – duo dan toch nog mis. Het zag er al slecht uit, qua tussenstand,  bij de tweede veldwissel op 7-3, en het bleef er nadien ook slecht uitzien. Bij 9-6 werd er weer gewisseld, en bij 12-8 nogmaals. In de tussenliggende perioden konden Wouters / Ypma niks van de achterstand  afkrijgen. Uiteindelijk werd de set met 15-9 en de wedstrijd met 2-1 verloren.

Annemieke Driessen / Ilke Meertens speelden hun eerste wedstrijd tegen Vieira / Guyot Polverini uit Frankrijk, die via een wild card aan het hoofdtoernooi deelnamen. Over de eerste set kunnen we kort zijn, die was bij 4-14 al verloren voor Nederland. Het werd na 8-17 een eindstand van 13-21.  In de tweede set leek het dezelfde kant op te gaan toen het scorebord 9-14 aangaf, maar een geweldige inhaalrace bracht Driessen / Meertens bij 15-15 naast het Franse duo. Daarna scoorden ze nog één keer, de Françaises maakten er nog zes. Eindstand 16-21 en 0-2.

Morgen gaan de dames verder in de verliezersronde van hun poule.