Montreux: België verslaat Servië

00BrittHerbots

Bij de Volley Masters in Montreux hebben de Yellow Tigers de strijd om de vijfde plek met 3-2 van Servië gewonnen. Voor 1.400 toeschouwers hadden onze Zuiderburen meer dan 2:00 uur nodig om de strijd in een vijfsetter voor zich te beslissen. Setstanden 25-22, 27-25, 21-25, 18-25 en 15-8.

België kwam met 2-0 in sets voor, maar maakte daarna te veel persoonlijke fouten om de wedstrijd al in de derde of vierde set af te maken. Servië herpakte zich vanaf 10-11 in de derde set en liepen uit naar een 15-19 voorsprong. België kwam nog tot 21-23 terug, meer punten zaten er niet in. De vierde set was met duidelijk verschil voor Servië. Via 9-14 en 11-20 wisten ze een tiebreak af te dwingen, die ze met veel verschil voor zich beslisten.

België had totaal 20 blokpunten, waarvan 8 door Laura Heyrman en 6 door Freya Aelbrecht. Britt Herbots werd met 18 punten topscorer bij België, Ana Bjelica scoorde er 29 voor Servië.

In de andere wedstrijd won Brazilië met gemak van Zwitserland. De 25-6  in de eerste set was de monsterscore van dit toernooi. De andere sets werden met 25-18 en 25-21 door de Braziliaanse dames gewonnen. Ze waren aanvallend (36 / 24 punten), blokkerend (9 / 2 punten) en serverend (11 / 2 aces)  maatjes te groot voor het gastland. Rosamaria Montibeller werd met 17 punten topscorer. Brazilië wordt ook gedeeld vijfde. Zwitserland en Servië eindigen op een gedeelde zevende plaats.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Volley Masters Montreux. Topscorer Britt Herbots van België.