Mooi verjaardagskado Kalinko D1 trainster!

VoV, 20-11-2019. 5:20 uur. Afgelopen zaterdag speelde Kalinko haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Ondanks NVC dit seizoen nog niet heel veel punten heeft behaald, bleek het in het verleden een lastige tegenstander. Kalinko was gebrand om de vijf te behalen punten in Den Haag te houden. Dit zou tevens een leuk verjaardagscadeau zijn voor coach Ans de Graag, die afgelopen zaterdag jarig was! Lisanne Vissers had zich deze wedstrijd bij het team gevoegd. Zij versterkte Kalinko op de middenpositie, omdat Quincy Pronk er deze wedstrijd opnieuw niet bij kon zijn.

Elke thuiswedstrijd heeft dames 1 een mini van de week dus zo ook deze keer: Sanne-Baukje Mulder mocht de eerste service uitvoeren. Hierna bleef ze de hele wedstrijd Kalinko dames 1 heel goed aanmoedigen vanaf de bank!

In de eerste set startten Iris Verheul, Rianne van der Stelt, Sharon Vis, Amy Christoffels, Lisan Cosman, Sanne van Rijn (L) en Kirsten Moll. Het was een sterkte start. Er was goede servicedruk aan de kant van Kalinko, waardoor NVC haar goede midden speelsters nauwelijks kon aanspelen. Een goede serviceserie van Van der Stelt zorgde ervoor dat Kalinko op een 19-11 voorsprong kwam. Ondanks een rommelig einde, won Kalinko de eerste set met duidelijke cijfers: 25-15.

Een duidelijke overwinning van de eerste set zegt nog niks over het verloop van de rest van de wedstrijd bleek bijvoorbeeld in Koog aan de Zaan een paar weken geleden. Er moest dus opnieuw scherp worden begonnen aan de tweede set. Kalinko had ditmaal meer moeite met de service van NVC en kwam ze op een achterstand van 5-1. Coach De Graag nam een time-out om de dames weer op scherp te zetten. Kalinko kwam weer terug in haar spel en met name Van der Stelt sloeg de ballen er hard in. Ook Christoffels scoorde een paar ballen met haar blok en Kalinko won zo de tweede set met 25-16.

De derde set begon met dezelfde opstelling als de eerste en tweede set. Vis bracht de pass goed naar Cosman waardoor elke aanvalster goed kon worden aangespeeld en zo liep de stand naar 14-9 voor Kalinko. De NVC dames geven zich echter niet zomaar gewonnen en zo verliep het einde van de derde set erg spannend. Op 18-16 kreeg de assistent coach van NVC een gele kaart vanwege het roepen naar de scheidsrechter na een beslissing. Marit Boom word voor Cosman gewisseld op 21-20 om wat extra gas te geven met een sterke float-service en Kalinko wint zo de derde set met 25-22.

In de laatste set mag Boom als spelverdeler blijven staan. De servicedruk van NVC blijkt toch een lastig terugkerend thema. Van de Gevel word erin gewisseld voor Van der Stelt om te ondersteunen in de pass. De scheidsrechter besloot vanaf de eerste set al alles wat op dragen lijkt af te fluiten. Dit resulteert keer op keer in onnodig affluiten van Boom haar set-ups. Hierom wordt Cosman bij een stand van 5-5 weer terug gewisseld voor Boom op. De Kalinko dames herpakken zichzelf en laten het eigen spel zien. De vierde set eindigt zo in 25-15 in het voordeel van Kalinko.

Hiermee heeft Kalinko haar tweede 4-0 overwinning in de zak en blijven alle punten in Den Haag. Tevens zijn de vijf punten een leuk verjaardagscadeau voor Ans de Graag.

Aanstaand weekend speelt Kalinko uit tegen Inter Rijswijk. Zaterdag 23 november aanstaande treden zij om 16.30 aan tegen het eerste damesteam in de Rijswijkse Marimba-hal en kunnen zij uw aanmoedigingen weer goed gebruiken!

gh @ VoV, verslag door Kirsten Moll, Kalinko Dames 1.