Mooie laatste wedstrijd Armixtos D1, ondank verlies

VoV. 17-04-2023. 11:51 uur. Na een overwinningsreeks tegen hogergeplaatste teams stond voor zaterdag de grootste uitdaging op de agenda en wel de nummer 1, Somas Activia. Een team dat zich volgend seizoen zal gaan meten met de teams in de Eredivisie. Het publiek was opgetrommeld voor een spektakel en de hal was mooi groen gekleurd.

De eerste set werd er vanuit Armixtos begonnen met Tess, Sarah, Luke, Masu, Martina, Jessica en Nikki. Ondanks dat we al snel tegen een achterstand aan keken wisten we het tij toch nog te keren. De servicedruk van Armixtos ging omhoog waar die van Activia juist achteruitging. Ons blok zat er goed bij en mede door wat rake klappers van Luke wisten we zo de eerste set naar ons toe te trekken.

Bij de set wissel was het duidelijk, er is meer mogelijk deze wedstrijd maar we waren ook voorbereid op meer tegenstand, en die kregen we. Bij Activia leek de tweede set alles te lukken. Hun snelle aanval op de buitenkant was moeilijk voor ons en ook in de pass lagen we meer onder druk. De wissels konden helaas ook het verschil niet maken en zo ging de winst van de tweede set naar de tegenstander.

In de derde en de vierde set liepen we eigenlijk achter de feiten aan. We haalden niet ons niveau en daar maakte Somas gunstig gebruik van. Met duidelijke setstanden (25-23, 13-25, 18-25, 17-25) was de laatste competitiewedstrijd voor dit seizoen voor Armixtos gespeeld. Ondanks het laatste verlies werd er wel tevreden terug gekeken naar de behaalde plek voor het eerste seizoen in de Topdivisie.

gh @ VoV. Bericht Armixtos D1, foto Roger van Schie

PS: Via DEZE LINK wordt u doorverbonden met de fotoreportage van dit duel door  Roger van Schie.