Mooie prestatie van Volley Meerkerk D1

VoV, 14-02-2024. 9:42 uur. Zaterdag 10 februari kwam Peelpush D2 naar de Linde in Meerkerk. Ze moesten toch echt eerst het wedstrijdtenue aan, voordat de carnavalsoutfit aan mocht bij deze Limburgse meiden. De meiden op de blessurebank bij Peelpush droegen mooie roze brillen, hadden ze die nodig om de wedstrijd rooskleuriger te zien?

De uitwedstrijd hadden we met 3-1 verloren, waarbij we één set met 25-23 en één set met 29-27 hadden verloren. Tijd voor revanche.

Onder leiding van coach René waren we er klaar voor. René deed deze wedstrijd examen voor zijn trainersopleiding en had tijdens de training donderdag het gameplan met ons besproken en iets met de letter p. Ook het publiek (met stiekem daartussenin Michel), in groten getale aanwezig, was er klaar voor!

In de eerste set was het direct spannend. We waren duidelijk aan elkaar gewaagd, er was tot 20-20 nooit een groter verschil dan twee punten. Het mooie was dat Peelpush precies speelde zoals in het gameplan stond. Daardoor blokkeerden wij veel ballen en kon het blok weggespeeld worden. Waar het voor de winterstop spannend werd vanaf de ‘’big points” bleven we nu vol overtuiging volleyballen. We wonnen de set met 25-20.

In de tweede set denderde we door. ‘’Kedeng kedeng’’ was wellicht passender dan ‘’er staat een paard in de gang’’, maar we kunnen zeggen dat de sfeer er heel goed in zat op de tribune, maar natuurlijk ook in het veld. De meiden uit Limburg kregen alvast verschillende carnaval krakers te horen. We kwamen op een 10-4 voorsprong, maar Peelpush vocht zich terug.

Alleen elke keer als ze bij kwamen gingen wij weer vol gas. Op een 19-18 voorsprong werd het tijd voor een goede serviceserie en dus maakte Rosalie haar debuut, en hoe! Ze serveerde vijf keer achter elkaar en bracht ons dicht bij de tweede set winst. Ook deze wonnen we met 25-20.

Een fijne 2-0 voorsprong, maar nog geen winst. De derde set moesten we er vol voor blijven gaan. Tot 15-15 gingen we gelijk op, maar de servicedruk verslapte en we scoorden te weinig. De time-out van Peelpush op een 17-15 achterstand werkte, de time-out op 18-20 gaf ons rust, maar helaas geen boost meer. We verloren deze set met 19-25.

Ondanks de verloren set hadden we vertrouwen in elkaar. Er kwam nieuwe energie het veld in en dat werkte goed. Vanaf een 15-14 voorsprong gingen we nog net een stapje harder rennen voor alle ballen. Het werd niet meer spannend en met veel plezier wonnen we de vierde set met 25-18!

Een mooie 3-1 overwinning. Het gameplan inclusief p’s heeft gewerkt, dus dat moeten we toch echt geheimhouden. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen en we wonnen als collectief. En René, die is natuurlijk geslaagd, van harte gefeliciteerd!

De aankomende twee weken zijn we vrij, maar we zien jullie graag weer op zaterdag 2 maart om 17:45 uur in de Linde tegen VV Utrecht. De uitwedstrijd verloren we met 3-2, dus ook met hun hebben wij wat goed te maken. Tot dan!

gh @ VoV, verslag van Ramona Overdijk, Volley Meerkerk ’95.