Mooie zege WSV bij De Bevers, weer 4-0

VoV, 19-03-2018. 12:59 uur. Werd het vorige week tegen Set – Up Dames 2 nog een “vecht overwinning”, de wedstrijd tegen de Bevers van afgelopen zaterdag bewees dat de WSV dames ook weer het verzorgde spel op de volley – vloer konden leggen.

Ook nu weer werd verwacht dat De Bevers “bommen” zouden serveren, maar WSV bleef, bij een enkele uitzondering, passend goed overeind waardoor zij aanvallend weer sterk uit de hoek kwamen. Benthe Wismans had aanvallend een wat mindere dag, maar dat werd geweldig gecompenseerd door het goede spel van de zusjes Luijken. Het midden was degelijk en die combinatie maakte het dat WSV uiteindelijk in de eerste set met 21-25 van kant wisselde.

De tweede set was het allemaal nog wat beter en nauwkeuriger. Met name verdedigend was het beter en dat resulteerde in een 17-25. In de derde  set ging zelfs de “Blok machine” het werk doen en dat resulteerde wederom in een clean sweep 16-25 .

In set 4 was er een belangrijke rol weg gelegd voor Daphne Suijkerbuijk. Zij serveerde in drie serve beurten de 15-11 achterstand weg naar een 18-23 voorsprong. Dat het vele trainingswerk in de blokkering nu uitbetaald werd was al duidelijk met nu twee kill – bloks werd de setstand 20-25 en de 0-4 veilig gesteld.

Dat de Krekkers punten liet liggen was niet echt een verrassing voor Eric Maan. “Krekkers hebben wat personele problemen heb ik begrepen en Sudosa is een hele goede stabiele in vorm zijnde ploeg. Natuurlijk kijken we op zaterdag na de wedstrijd naar de ranglijst, maar de focus ligt daarna weer om ons eigen stabiele spel verder te ontwikkelen. Dat gaat tot nu toe prima. Zaterdag komt Sudosa bij ons langs. Wederom een uitdaging om te zien waar we staan op zaterdag avond.”

gh @ VoV. Verslag Dick van Slooten, manager van WSV Dames 1 Warnsveld.