Moskou: Sinnema-Stubbe in achtste finale

JoJoteam in Moskou

VoV, 02-06-2017. 10:10 uur.   Bij de dames stond er in de KO ronde vanmorgen een dubbele Nederland vs Rusland op het programma. Joy Stubbe en Jolien Sinnema ( # JoJo team) speelden tegen Ukolova – Barsuk en Manon Flier en Marleen van Iersel (#MaMa team) had van doen met Birlova – Makroguzova. De strijd eindigde onbeslist, Oranje en Rusland wonnen beide één keer.

Jolien Sinnema en Joy Stubbe waren goed op dreef in de vroege ochtend. Het #JoJo team moest het in de KO ronde voor een plaatsje bij de laatste zestien opnemen tegen twee Russische routiniers. Met enkele series nam het BTN duo een ruime voorsprong tot aan de technische time out bij 8-13. Daarvoor waren er veldwissels bij 2-5 en 6-8. De 12-19 leek op een makkelijke en ruime zege uit te lopen, het Russische duo kwam echter nog terug naar 17-20 voordat de set naar Nederland ging.

In de tweede set waren de tussenstanden bij de veldwissels 3-4, 5-9, 9-12, 12-16 en 17-18. Opnieuw wist het Russische duo het in de eindfase van de set spannend te maken door van 14-18 terug te komen naar 17-18. Daar stopte de serie echter, Stubbe – Sinnema sloegen zich naar de 18-21 zege. En plaatsten zich hartstikke knap bij de laatste zestien van Moskou.

Het verhaal met betrekking tot de eerste set van het duo Flier – van Iersel tegen de Russische opponent was er tot aan de big points bij pakweg 16-16 een van afhaken, aanklampen, inhalen en passeren. Of in setverloop. Via 1-4 achter naar 5-5 en 5-10 en dan van 9-10 via 9-12 na een 13-12 voorsprong. De 14-13 werd 14-16 en bij 17-17 was het weer gelijk. Het vierde setpoint bij 23-22 wisten Flier – van Iersel te verzilveren.

In de tweede set eenzelfde verhaal, twee aan elkaar gewaagde teams die een schommelend setverloop lieten zien. De 6-2 voor Oranje werd via 9-9 een 11-14 voorsprong voor de Russische dames. Vervolgens bogen Flier – van Iersel een 13-16 achterstand om in een 18-16 voorsprong. Bij 19-19 ging het erom. Tiebreak of KO ronde. Het werd tiebreak, het eerste setpoint werd door de Russinnen benut voor 19-21.

En waarom zou het dan in de beslissende derde set anders lopen? De thuisploeg kwam op 2-6, bij 5-6 sloot Oranje aan en bij 8-12 was het verschil weer vier punten in het nadeel van Flier – van Iersel. Deze keer kregen ze het gaatje niet meer dicht en lukte het niet om na 12-14 het aansluitende punt te scoren. De set werd met 12-15 verloren. KO in de KO ronde, geen laatste zestien dus voor het # MaMa team.

Gisteren in de namiddag stond voor Brouwer – Meeuwsen hun tweede poule wedstrijd, na de eerste zonder te spelen wegens een blessure bij de Duitse tegenstander te hebben gewonnen, op het programma. Tegenstander was het Spaanse duo Herrera – Gavira.

In de eerste set ging het tot 15-14 voor de Nederlanders goed, de serie van de Spanjaarden naar 15-19 was een streep door de rekening voor wat betreft de winstambitie betrof. De set ging met 16-21 verloren.

De volgende set hadden Brouwer – Meeuwsen bij 18-17 en 19-18 een minimale voorsprong, die echter naar set- en matchpoint ging voor Herrera – Gavira bij 19-20. Twee keer kon het BTN duo verlies uitstellen, vervolgens was het bij 21-23 toch afgelopen. Brouwer – Meeuwsen spelen vandaag de KO ronde.