Moskou: Sinnema-Stubbe uitgeschakeld

JoJoteam in Moskou

VoV,  02-06-2017. 16:03 uur. Voor Joy Stubbe en Jolien Sinnema was de achtste finale het eindstation bij het driesterrentoernooi in Moskou. Zij finishten als hoogste Nederlands duo bij de dames op de 17de plaats, daar hoort een prijzengeld bij van $ 1.500,=, hetgeen $ 500,= meer is dan de verdiensten van Flier – van Iersel, die als 25ste afsloten. Meppelink – van Gestel waren wel in Moskou maar konden vanwege een spierblessure bij Sophie van Gestel niet in actie komen.

In de achtste finale waren Nina Betschart en Tanja Hüberli uit Zwitserland de tegenstanders van Sinnema – Stubbe. Het BTN duo begon prima aan de wedstrijd en pakte vlot een drietal punten voorsprong bij bijvoorbeeld 3-6 en 8-11. Ook in het verdere verloop kregen de dames uit Zwitserland het verschil niet kleiner (13-16, 15-18), het Nederlandse tweetal hield de voorsprong stevig met beide handen vast en sloot met 18-21 winst af.

De tweede set leverde na een gelijkopgaand begin een ander beeld op. De setstand bij de tweede veldwissel (7-7) leek wel het omslagpunt in de set en de wedstrijd. Zwitserland nam het initiatief over en stond het ook niet meer af. Niet in deze set, en later ook niet in de tiebreak. Via 16-12 en 19-14 wonnen ze de tweede set met 21-17.

Sinnema – Stubbe gingen in rap tempo naar een 4-1 en 8-3 achterstand in de beslissende derde set. Het verschil bleef ruim ondanks de verwoede pogingen van het BTN team om daar verandering in te brengen. Het Zwitsers tweetal liep uit naar 12-6 en won met 15-9. Einde toernooi voor Sinnema – Stubbe.