Mulhouse (Indy Baijens) wint topper in Cannes

VoV, 23-02-2020.  9:54 uur. De topper in Frankrijk bij de dames ging afgelopen weekend tussen RC Cannes en koploper Mulhouse. De ploeg van Indy Baijens had  bij begin twee punten meer en verdedigde dus in Zuid-Frankrijk de eerste plaats.

Meteen in de eerste set bleek al dat beide teams elkaar geen duimbreed wilden toegeven, via 31-33 bracht Mulhouse de 19-21 voorsprong bij het ingaan van de big points uiteindelijk aan de finish. Cannes pakte vervolgens de tweede (25-20 na 16-12 en 21-16) en derde (25-18 na 16-10 en 21-15) set met ruim verschil, waarbij de druk dus volledig bij Mulhouse kwam te liggen om er nog een tiebreak uit te slepen. Het lukte de gasten om de wedstrijd nog één keer te laten kantelen en via 16-25 (na 11-16 en 16-21) de vierde set te winnen. En vervolgens wisten ze ook de vijfde doorgang te pakken, met 12-15.

Indy Baijens had één serveer invalbeurt. De ploegen sloten af met een 81 om 86 eigen score, dit voordeel voor Mulhouse kwam uit de 5 om 10 gescoorde blokpunten.

In de stand blijft Mulhouse koploper (22-54), Nantes profiteerde en liep een puntje in (22-53). De derde plaats delen zich Béziers en Cannes met elk 22-51.

Bij de mannen verloor Gijs Jorna met Toulouse met 3-2 bij Nantes via 15-12 in de tiebreak, die de thuisploeg via 25-23 in de vierde set had afgedwongen. Jorna scoorde 9 keer voor Toulouse. Paris Volley won met 3-0 van Ajaccio, Robin Overbeeke stond bij Paris niet op het wedstrijdformulier en Michael Parkinson behaalde met Poitiers een 2-3 zege bij Sète. Hij scoorde 7 keer. Beide teams maakten 76 eigen punten.

Tours is met 22-48 koploper, Poitiers staat zesde (22-31), Toulouse zevende met hetzelfde aan wedstrijden en punten en Paris is de nummer negen (22-30). De lijst eindigt met Nice (22-14), dat al elf punten achterstand op de nummer voorlaatst heeft.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Maurice Kloetzlen, Facebook Indy Baijens.