MVP titel Jasper, Korevaar en van Solkema

VoV, 14-11-2019. 6:00 uur. In de eerste twee sets oefenden de gasten van SC Potsdam  heel veel serve- en aanvalsdruk uit op de passlijn en verdediging van de Ladies in Black en kwamen via 17-25 en 23-25 met 0-2 voor. Bij Potsdam was Brittany Abercrombie met in de hele wedstrijd 32 punten maar heel moeilijk niet af te stoppen.

Na de pauze van 10 minuten herpakte Aachen zich en waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Met de steun van het publiek wist Aachen de derde set met 26-24 te winnen, in de vierde set werd door beide ploegen de overtreffende trap van spanning in de finale bereikt. De set, die 36 minuten duurde, ging na meerdere set- en matchpoints uiteindelijk met 31-33 naar de bezoekers en bracht Aachen het eerste verlies van dit seizoen.

Marrit Jasper scoorde 13 keer, Tessa Polder maakte er 12 en voor Lynn Blenckers was er in de eerste set een invalbeurt, waarin ze niet scoorde. “Potsdam speelde een heel sterke partij, en dan kun je niet altijd winnen” vertelde Saskia van Hintum nadien.

USC Münster van Teun Buijs verloor in een rechtstreeks door Sport 1 uitgezonden wedstrijd, ondanks een zeer goede partij tegen SSC Schwerin, met 3-0 (21, 17, 18). In e eerste set begon Münster erg sterk (1-6) en stond ook bij de tweede technische time out nog nipt voor met 15-16. Daarna nam Schwerin het over (25-21). In set twee kon Münster tot 16-14 (na 13-13) bijblijven, moest echter capituleren toen de thuisploeg een tandje bijschakelde en verloor met 25-17.

Münster kwam in de derde set met 14-7 achter, na de time out van Teun Buijs kwamen ze terug naar 20-17, maar moesten in de finale opnieuw afhaken. Bij Münster werd Demi Korevaar MVP, ze scoorde 7 keer. Sarah van Aalen pakte ook nog een puntje mee. Britt Bongaerts en Nicole Oude Luttikhuis hadden in de derde set bij Schwerin een invalbeurt, Nicole scoorde daarin 3 keer.

VfB Suhl, de ploeg van Hester Jasper en Annick Siebring, verloor ook hun zesde competitiewedstrijd, maar hielden er wel een puntje aan over. Het eerste van het seizoen. Tegen VC Wiesbaden van Nynke Oud werd het 2-3. Het was een soort van reünie van ex-Sneek speelsters.

Zo’n 600 toeschouwers zagen Suhl door de foutenlast de eerste set verliezen met 19-25, de thuisploeg had in de tweede set de betere finale en won met 25-22. Daarna was het weer de beurt aan Wiesbaden (18-25), een sterke vierde set waarin de ploeg van Jasper niet van opgeven wilde weten pakten ze met 25-22, waarna de tiebreak de beslissing moest brengen. Via een vroege voorsprong kon Wiesbaden vervolgens winnend afsluiten. Hester Jasper (foto bovenaan) werd MVP bij Suhl.

De Rote Raben uit Vilsbiburg verloren thuis met 2-3 van SC Dresden, via de setstanden 19-25, 25-21, 22-25, 25-22 en 8-15. Dresden was net dat beetje beter, dat belangrijk is om de winst binnen te halen. Daar waren beide trainers het wel over eens. De thuisploeg begon niet goed (2-7 achter) maar herstelde zich knap (16-17). De set ging naar Dresden, de volgende naar Vilsbiburg voor de 1-1 stand. Via 22-25 en 25-22 werd het daarna 2-2, waarna de tiebreak de beslissing moest brengen. Het leek of de energie bij deRote Raben op was, via 2-9 ging de winst met 8-15 mee naar Dresden.

MTV Stuttgart was speelvrij en blijft koploper in de Bundesliga. Aachen is tweede. Schwerin derde. Vilsbiburg is vijfde, Dresden zesde, Münster achtste en Wiesbaden negende. Laatste is Suhl met één puntje uit zes wedstrijden.

Ook bij de mannen was er een midweekse ronde in de Bundesliga. Die was voor wat betreft de teams met landgenoten in de ploeg niet erg succesvol. Want er was een 0-3 (22, 23, 18) nederlaag voor Luuc van der Ent met Heitec Eltmann tegen Rottenburg. Ook Lünenburg van Gijs van Solkema, die tot MVP werd gekozen, verloor met 3-0 (21, 16, 20). Van BR Volleys. De servebalans was met -7 om -16 erg in he voordeel van BR Volleys, dat ook aanvallend met 40 om 30 veel voordeel had.

Floris van Rekom kon het met Frankfurt niet bolwerken tegen Netzhoppers. Zij gingen thuis met 1-3 de boot in. Via 25-17, 22-25, 25-16 en 20-25. En trainer/coach Johan verstappen verloor met Bühl met 1-3 van Unterhaching. Na de 1-1 in sets pakten de gasten met 20-25 en 18-25 de winst.